Ahojte mamičky pekárky, mám problém, potrebujem súrne vedieť s čím sa vaľká marcipán chcem ho teraz rozvaľkať ale strašne lepí neviem s čím ho mám vaľkať asi s múkou nie, či?
vopred dakujem za odpovede... 🙂
Trochou múky a môžeš aj cez celofan
@hettinka aj som si myslela že s tým práškovým, niekde som to čítala ale nejak mi to nešlo do kopy :D aspon som si to potvrdila 🙂
Najlepšie sa marcipán vaľká posypaný solamylom a najlepšie valčekom takým umelohmotným určený na takéto hmoty na ktorý sa to nelepí.
Ja ho valkam na peciacom papieri inak sa mi vzdy polepil a chytala som nervy :D ale peciem len pre rodinku a nie ako biznis takze v tom nemam taku prax 🙂
dakujem vam všetkým za rady, nakoniec som to valkala pod celofanom a dala som trošilinku muky a robila som to uplne prvý krat v živote a neni to až také ťažké jak som si myslela :D
@radulienka7 zemiakovy skrob a silikonovy valcek.
Moja malá je zaslúžilá tortárka - valček vždy obaľujeme potravinárskou fóliou a posypeme solamylom.
Ja si vaľkám silikónovým valčekom na stole, ktorý posypem solamylom.
ja vaľkám poťahovky na práškovom cukre zmiešaný so solamylom 1:1