Ryžovar - sypká ryža

fifina75
21. sep 2023

Prosím vás dá sa v ryzovare spraviť aj sypka ryža, lebo ja ju mám vždy takú akokeby rozvarenu, kašovitu... ak áno ako na to?

ivanakaka
21. sep 2023

@fifina75 jasne skus basmatu?

nika_val
21. sep 2023

@fifina75 ja som zase mavala s ryzovarom taky problem že moc sypku robil tak som ho prestala pouzivat 😁
Asi davas prilis vela vody, pri ryzovare plati pomer 1:1

nikpa
22. sep 2023

@ivanakaka ja robím len basmati a nikdy som ju v ryžovare sypku nemala? 🤦 Ty áno?

fifina75
autor
22. sep 2023

@nika_val práveže vždy robím 1:1 už som skúsila aj menej vody a stále ten istý vysledok

ivanakaka
22. sep 2023

@nikpa jazminovu?

ivanakaka
24. sep 2023

no muz vravi 3 x preplachnut (prepoachujes?) a mas si kupit paraboiled

fifina75
autor
25. sep 2023

@ivanakaka preplachujrm 1-2x, kde prosím kupujete túto ryžu, určite skúsim 👍 ďakujem za tip

laurikalalinka
25. sep 2023

@fifina75 a čo tak zabudnúť na ryžovar? Klasický osmažíme ryžu,zaliať vodou,vývarom a šup do rúry na 200°C cca 16 minút.