Ahojte 🙂 dostala som ryžovar Sencor, no neviem ako naň 🤦🏽♀️ varila som v ňom aj podľa návodu, ďalší raz som dala už aj viac vody, ďalšíkrát som ho odpojila hneď po dovarení, no zakaždým ryža zospodu prihorela 😢 ryžu som poriadne premyla, raz som už skúsila dať na dno aj olej, no výsledok stále rovnaký. Vedeli by ste mi, prosím, poradiť ešte nejaké fígle? Ďakujem
@boldo87 v ryžovare sa ryža počas varenia nemieša
@carpediem117 veľmi zvláštne, dlhé roky varím v ryžovare a nikdy mi tam ryža neprihorela a dávam podľa návodu ryžu aj vodu. Žiaden olej. A to ja mám aj funkciu udržiavania teplej ryže a nikdy neprihori. Ak ideš podľa návodu jednoducho nemôže prihorieť. Jediná možnosť - reklamovať
mam sencor,varim tri odmerky ryze ,dam 6dcl vody,sol,vegeta a par kvapiek oleja,zapnem a viac sa nestaram...ryza je super...spod malilililinko prichyteny,nevadi mi to.
ja mam teda tefal, na spodok davam vzdy vrstvu oleju (zakryte cele dno) a pomer ryze a vody tak ako v normalnom hrnci, osolim, zatvorim a zapnem a nemiesam. po uvareni to vypne a skoci to do rezimu zohrievania, tak vtedy to vypinam, lebo vtedy zvykle trochu pripiect ale nie uplne prihoriet.
Ja mám Japonsku značku Tiger, veľmi populárna v ázijskej populacii. Fakt neviem, čo za ryžovary sa predávajú na Slovensku, ale ak by som mala liať olej do ryže, stať nad ryžovarom a miešať aby neprihorela ryža, tak to môžem rovno variť v normálnom hrnci.
Ja mám tiež ryžovar Tefal,ale musím premiešať niekedy raz a to preto,lebo kypí spod pokrievky,aby sa para uvoľnila.A to pripecenie naspodu tiež mávam.Ale vyskúšam hneď vypnúť,aby sa nedostala do režimu ohrievania.
@boldo87 veruže nemiešam, nebolo to ani v návode spomenuté
@sisaka ďakujem, presne pre to sa pýtam... Rozmýšľam, či som nedostala nejaký chybný kus, pretože som už skúsila asi všetko čo sa sa kde dočítala, no ryža ostane vždy prihorená
@dievca ja som už skúšala aj hneď odpojiť zo zástrčky po dovarení a dať do druhej nádoby, no spodok bol pripálený už aj vtedy
@carpediem117 mame sencor. Ryžu nepremyvam. Nasypem pomer 1 odmerka ryze 2dcl vody pridám soľ pripadne iné koreniny podľa potreby. Nemiesam a nedávam olej. Keď prepne na keep ešte chvíľu nechám a potom vypnem. Stalo sa zo dva razy ze bola mierne chhytena zospodu ale to minimálne. Inak super. Ryzovar používam roky
tiez mame Sencor, davam 1 diel ryze a 2 vody, nemiesam, ani nedavam olej, proste sa to same vari, a ked sa to davari, same sa to aj vypne, a len udrzuje teple, nikdy to neprihorelo, vobec to nevypinam