Ryža z ryžovaru

12. máj 2022

Ahojte baby,synček zbožňuje ryžu v ktorej je kukurica. Máme nový ryzovar a chcem to skúsiť urobiť v ňom. Ako to pripravujete ? Dáte trochu oleja a kukuricu a hneď nato aj podľa odmeriek ryžu a vodu? A koľko oleja? Ďakujem, ešte som ho nepouzivala , tak netuším 🙂prípadne dajte tipy, čo pridávate do ryže z ryzovaru, aby bola chuťovo fajna🙂

jaskolka
12. máj 2022

Ja olej nedávam vôbec, iba soľ. Skúsila som urobiť raz s hráškom, bolo to ok. Akurát neodporúčam dlho ju nechať po uvarení "na ohrev" lebo sa mi veľmi vysusila.

maca1984
12. máj 2022

olej nedávam vôbec, ryžu -vodu dávam podľa návodu ,kukuricu dávam buď hneď na začiatku alebo po uvarení zamiešam do ryže.

alexandra2468
12. máj 2022

Normalne tak ako v hrnci.
Ked mam chut na cisto “azijsku ryzu”, tak varim v ryzovare len voda ryza.
Ked na “slovensku ryzu”, tak voda ryza sol hrasok/kukurica, niekedy olej/maslo, niekedy aj kari prasok primiesam, alebo tam vlozim aj jednu mensiu cibulu vcelku. Ta to tak prevonia a po uvareni vyberiem. Proste podla chuti.

pinkgirl
12. máj 2022

Olej netreba vôbec, ryžu naberiem odmerkou, poriadne premyjem a zalejem vodou podľa návodu k ryzovaru. Keď budeš mať ryžu hotovú, primiešaj kukuricu.

nikpa
12. máj 2022

Ja dávam pred varením do ryzovaru aj olej, aj soľ, aj kurkumu aj cibuľu. Všetko len tak od oka, ako keby som robila v normálnom hrnci a podľa toho koľko ryže robím. Kukuricu dávam občas tiež ale vždy až keď sa urobí ryža.

luccija
12. máj 2022

Nedávam olej, ale trošku masla, cibuľu celú, vegetu, soľ...kukuricu a hrášok až, keď je hotova

senan
14. máj 2022

Olej nedavam, akurat tak vodu, ryzu, zvyknem aj kari, pripadne kukuricu, hrasok, ale to vacsinou az na koniec.

autor
15. máj 2022

@senan prosím ťa kukuricu hrášok dávaš z konzervy? Že nevaris to, len to primiešas do uvarenej ryže?

autor
15. máj 2022

@luccija a kukuricu a hrášok dávaš z konzervy. ? Netreba ju nijak pripravovať, len zmiešať s ryžou?