Ahojte baby,synček zbožňuje ryžu v ktorej je kukurica. Máme nový ryzovar a chcem to skúsiť urobiť v ňom. Ako to pripravujete ? Dáte trochu oleja a kukuricu a hneď nato aj podľa odmeriek ryžu a vodu? A koľko oleja? Ďakujem, ešte som ho nepouzivala , tak netuším 🙂prípadne dajte tipy, čo pridávate do ryže z ryzovaru, aby bola chuťovo fajna🙂
olej nedávam vôbec, ryžu -vodu dávam podľa návodu ,kukuricu dávam buď hneď na začiatku alebo po uvarení zamiešam do ryže.
Normalne tak ako v hrnci.
Ked mam chut na cisto “azijsku ryzu”, tak varim v ryzovare len voda ryza.
Ked na “slovensku ryzu”, tak voda ryza sol hrasok/kukurica, niekedy olej/maslo, niekedy aj kari prasok primiesam, alebo tam vlozim aj jednu mensiu cibulu vcelku. Ta to tak prevonia a po uvareni vyberiem. Proste podla chuti.
Olej netreba vôbec, ryžu naberiem odmerkou, poriadne premyjem a zalejem vodou podľa návodu k ryzovaru. Keď budeš mať ryžu hotovú, primiešaj kukuricu.
Ja dávam pred varením do ryzovaru aj olej, aj soľ, aj kurkumu aj cibuľu. Všetko len tak od oka, ako keby som robila v normálnom hrnci a podľa toho koľko ryže robím. Kukuricu dávam občas tiež ale vždy až keď sa urobí ryža.
Nedávam olej, ale trošku masla, cibuľu celú, vegetu, soľ...kukuricu a hrášok až, keď je hotova
Olej nedavam, akurat tak vodu, ryzu, zvyknem aj kari, pripadne kukuricu, hrasok, ale to vacsinou az na koniec.
@senan prosím ťa kukuricu hrášok dávaš z konzervy? Že nevaris to, len to primiešas do uvarenej ryže?
@luccija a kukuricu a hrášok dávaš z konzervy. ? Netreba ju nijak pripravovať, len zmiešať s ryžou?
Ja olej nedávam vôbec, iba soľ. Skúsila som urobiť raz s hráškom, bolo to ok. Akurát neodporúčam dlho ju nechať po uvarení "na ohrev" lebo sa mi veľmi vysusila.