Maminky rýchla rada na zajtra
Moje dieťa si prosím zajtra na obed brokolicou polievku a ryžu s mäskom
Vedeli by ste mi dať nejaký typ ako spraviť mäso fajne mňam ale bez zeleniny keďže to mi nezje ani o rok starší syn 🙈 ... Ďakujem krásne 🙏🙏🙏🙏
@gabriela2952 to je nejaka dietna verzia peceneho kurcata? Varene stehno z polievky? No neviem.
@gabriela2952 dobre mienená rada,samozrejme,je to na vás,ale deťom by som bujón nedávala,radšej miesto neho čerstvú zeleninu,mäso hoci podusiť na zelenine alebo aj v rúre a pridať tam zeleninu😉
@dominiicka kuracie prsia alebo vykostene stehna pokrajaj na pasiky, opraz na cibulke, osol, okoren, pridaj drvenu rascu. Chvilu podus, zahusti s trochou muky ktoru rozmiesas v studenej vode, prilejes do masa. Do stavy zamiesaj 2-3 lyzicky horcice, par kvapiek worcetrovej omacky a mas.
@lukbe ved kludne môže aj bez bujonu, nieje to dietne :D len nám to takto viac chutí :D
@dominiicka kukuricu ti urcite decka zjedia, skus tento jednoduchy recept:
https://www.zenyvmeste.sk/najlepsie-kuracie-sot...
Kur.maso osmahni na oleji osol plus medvedi cesnak suseny pridaj trosku podlej plus cherry rajciny na drobno nakrajaj sa rozvaria lyzicu kecupu a nehqj dusit do makka hotovo netreba zahustovat k ryzi...
Ja bežné dávam zeleninu, mám tak kuracie so zeleninou pre nás a synovi dám len čistú šťavu - cez sitko mu precedím a vyberiem mäso 🤷🏽♀️
Najčastejšie robím takto... Rýchlovka...
Kuracie prsia nakrájam na kúsky a osolím, na oleji osmahnem cibuľku, pridám mäso keď sa zatiahne pridám červenú papriku, mleté korenie, prelisovaný cesnak, horčicu a kečup. Premiešam, podlejem vodou a dusím. Po chvíli pridám hrášok, kukuricu, zaváranú mrkvu alebo hocijakú zeleninu v konzerve akú mám doma po ruke a dusím ďalej. Neskôr keď už je mäso hotové vytlačím syr v črievku zamiešam a nechám prebublať kým sa syr nerozpustí (zahustí omáčku)
Na oleji cibulku, potom kuracie mäso, sol+ korenie/čierne mleté, rasca,cervena sladká paprika/ nechať z prudká opiect, podliat vodou/vyvarom/a nechať dusit do makka. Zahustiť múkou alebo smotanou.
Ďakujem maminy 🙏 idem na to ☺️😇
@gabriela2952 toto co je za recept?varit maso a potom ho piect
@malinovka333 dala som len radu lebo nám to takto chuti 😁
@dominiicka kuracie prsia so syrovou omáčkou a ryžou 🤔😋naše deti to milujú.
Zvláštne, že každý tu dáva recepty na kuracie. Keď sa povie "mäso na šťave", ja si vždy bravčové, predstavím. Alebo ešte možno hovädzie. Ale to je jedno, keď autorka už má navarené.
@dominiicka Čo si napokon varila?
@h2 Detto, ja som si tiež predstavila niečo na štýl "balkánsky plameň" a pod. iba s bravčovým alebo hovädzím mäsom.
Ja napr. kuracie robím málokedy, mne sa hrozne bridí surové kuracie mäso, všetky tie zabezpečovacie opatrenia pred a najmä po príprave (umytie a dezinfekcia prakticky celej kuchyne) u mňa trvá stokrát dlhšie, ako samotne dovarenie jedla. Samozrejme umývam všetko aj po "inom mäse", ale kuracie mi vadí najviac, mne to smrdí stále 😱 U nás to ani náhodou nie je v kategórii rýchlovka 😃
a z akeho masa??
Z bravčového mäsa, a nakoniec so zeleninou a tu som vymixovala 😁 tak som ich trošku oklamala 🙈🙈🙈
Ja maso varim so zeleninou a potom maso vyberiem a stavu so zeleninou zmixujem a potom mi to dieta bezproblemov zje 😁
@dominiicka vykostene kuracie nohy dat piect s bylinkami, maslo - vypecie sa tuk + maslo + tie bylinky bude super stava - a ryza k tomu
@h2 tiez som ako ty🙂som prekvapena, ze kazdy radi kuracinu napriklad u nas stehna nikto nema rad.Nam uz nechuti ani pecene kura normalne mi zacala vadit ta vona... a kuracinu skor zapekam v rure s tvrdym syrom, sunkou...alebo klasika na panvici koreniny, horcica ako grilovacka, obcas sote
Ja robim hovadzinu s hraskom, hribami, paradajky paprika s pomixujem..
Alebo bravcove na horcici, hrasku...cesnaku
@dominiicka kuracie stehná po varím vo osolenej a okorenenej vode spolu s bujonom. Potom dám zapiecť do rúry aj s trochou vody v ktorom sa mäso varilo.
Mäsko vtedy zostáva perfektne šťavnaté a ryža klasika 😊
Pripadne sprudka opiect prsia, podusit a pridať koreniny podľa chuti 😊