ako dlho vydrží uvarená ryža (Basmati) v chladničke a tiež kuracie prsia uvarené?
Nezvyknem toto riešiť, ale toto je ozaj bizarná téma 🙂 O čom tu budeme voľne diskutovať? 😀
@materina_duska mozno skusenosti 😀, mne občas vydrži aj 4 dni 😀 😀, ak sa nezje
@materina_duska ked to je pre teba bizarná téma načo prispievaš?
@sisaha
@mirka1011 dakujem baby..som myslela že to bude viac. Lebo budem štátnicovať a už teraz v rámci zdravého životného štýlu rozmýšľam čo si navarím na celý týždeň aby som ušetrila čas na učenie. A nikoho iného aby mi varil otravovať nechcem.
V pohode môžeš dať i ryžu do mrazničky. V chladničke nenechávam dlhšie ako 2 dni. Potom sa v nej objavujú plesne, ktoré voľným okom nevidíme.
@18lenussa ... tak podla spravnosti: hned ako uvaris by sa malo skonzumovat.
Samozrejme, varit 3x za den je dost narocne: najvhodnejsie je hned ako uvaris na veceru odlozit a dat do ladnicky - nie je spravne navarene nechavat v izbovej teplote, bakterie sa mnozia. Ak chces zamrazit, nemozes nechat maso dva dni v chladnicke a potom zamrazit ale ihned po uvareni treba schladit a sup do mraznicky.
... samozrejme aj uvarenu ryzu mozes mrazit, podla mna vacsinu hotovych jedal.
ja by som jedla max dvojdňové, môj muž ale zošrotuje aj týždňové. Navar viac a daj zamraziť ako baby radia.
@18lenussa pozor, o ryzi sa hovori kadeco, zevraj uz 1dnova by sa nemala jest, prave kvoli tym plesniam. u nas vsak jeme aj 2-3 dnove jedlo
tak ju skúsim zamraziť 🙂 ďakujem za rady a názory
@18lenussa dva dni urcite