Ahojte, som tehotna a mam velke nevolnosti. Zaroven sa staram uz o starsiu 3r dcerku.
Poradte prosim co ste zvladali varit detom, ked vam bolo velmi zle? Nejake rychlovky, ale nie hranolky s kecupom. Nieco vhodne, dakujem 🙂
@mogaa
Mojmu dietatu varim ja, nedavam jej na vyber, takze v pohode hocico
Kremova brokolicova alebo hraskova polievka. Cestoviny so syrovou omackou, bolonskou, granadir, kuraci perkelt, tarhonove rizoto..
na nete si otvor najbližšiu MŠ v tvojom okolí....vyhľadaj jedálny lístok a máš to z pravej ruky
U nás vždy najrýchlejšie... Husté zeleninové polievky a cestoviny so zeleninou alebo šalát a kuracie ci teľacie grilovane
Rychlovky tak do 15-20 min sú u nás halušky so špenátom/lucinou/vajíčkom. Vajíčková polievka, ryba so zeleninou (pripadne zemiakom), palacinky, lievance, dolky, omeleta na milión spôsobov (s hráškom, mixom zeleniny, cibuľkou, špenátom...). Mäsové neporadím, naša z mäsa je len rybu.
Kuraci paprikas a halusky, ryza, kuravie maso so zeleninou, pecena ryba, pyre, cestoviny so syrobou omackou - osmazit cibulu, sunku pokrajanu na kocky, platky cesneku, podliat, chvilu podusit, pridat bambino syr, kyslu smotanu, kukuricu, oregano
Ryba (filet lososa ci pstruha, kupis bezne v lidli) osmahnes na panvici (ak mate grilovacej, ak nie normalnej). Za par min je ryba spravená (posyp vopred bylinkami) + vareny zemiak
Tvarohove gulky su rychlovka a daju sa vyborne aj zamrazit do zasoby. Pecienka s ryzou je rychla a tiez cervena sosovica.
Luskova polievka, zemiakovy privarok s volskym okom, granatir, perkelt, topka su bryndzove halusky (tie mrazene z Lidla), spenatovy pretlak s zemiakmi vajickom, pecene zemiaky s klobasou, ale aj gule mrazene vyvarim
cestoviny s tvarohom, rezance s lekvarom/makom, bryndzove halusky (bez zemiakov), granadyr, masove jedla su uz na dlhsie, ale napr. paprikas kuraci robim s ryzou, stroganov kuraci, kuracie dusene na zelenine, plus nieco co urobi za teba rura: zapekane cestoviny, "zivanska" - dam zemiaky, cibulu, kuracie na kusky, papriku a zapeciem v alobale na plechu, pecene stehna s ryzou a kompotom
Nechodí ti do skolky? Mňa väčšinu tehotenstva zachranovalo ze mal teple jedlo v škôlke. Inak keď pre koronu bola škôlka zavretá, keď mi bolo dobre, tak som navarila vždy veľký hrniec polievky a časť som zasterilizovala alebo zamrazila a keď sa mi nechcelo variť len som vybrala. Jedli sme aj 3-4 dni to isté nemám s tým problém. Max sa menila príloha.
Alebo som nahadzala mäso s kadejakou zeleninou do kameninového hrnca a nechala pomaličky piect na nízkej teplote do rána.
Základ je variť viac naraz a vedieť z toho odložiť "nabudúce".
Občas donáška keď bolo najhoršie alebo navaril muž. A kaše. Ovsené pohankove krupicove....je to teple je to zdravé a syte.
sorry, písala som z mobilu
ty poznáš svoje dieťa a len vieš čo má rado....my ti tu môžeme radiť polievky, prívarky, cestoviny - čokolvek, ale len ty vieš či to tvoje dieťa aj zje....