Ahojte, podelíte sa o tipy na rýchle pečenie?
V našej domácnosti pečieme vždy len zo 2 druhy koláčikov tesne pred Vianocami. A tento rok sa to skomplikovalo, keďže ma skolila nejaká nákaza, čo syn doniesol zo škôlky.
Hľadám teda niečo, čo je extrémne jednoduché na prípravu. Ideálne, aby sa to dalo jednoducho zabaliť do balíčkov a odniesť kolegom. Kľudne niečo originálne, nie tradične vianočné.
Cokolada + cornflakes + nasekane orechy alebo burizony alebo aj nic ine 😉
Zmeisat, nech su cornflakes cele zabalene v cokolade a potom davat male kopky do papierovych kosickov
Na ploche som videla brownies vianocne stromceky: breownies spravene v okruhlej forme, potom nakrajane na trojuhoilniky, do obluka zapichnuta drevena palicka, na sici nejaka ozdoba, cele potrete na zeleno zafarbenou polevou a ozdobene trblietkami.
Cantuccini su relativne jednoduche (ja uz neviem, aky recpet som pouzila pred x rokmi)
A potom je vela recetov, zvlast americkych, kde sa spravi rolka z cesta a keksiky sa potom odkrajuju z tej rolky, ziadne valkanie a vykrajovanie 😉
Ďakujem!
roztop 200 g cokolady, pridaj 1 balik burizonov, vylej do plechu vylozeneho fresch foliou, nechaj stuhnut, nakrajaj na kocky.
Na plech kakaovy hrncekovy korpus, este za horuca vydatne potriet marhulovym alebo ribezlovym dzemom aby sa dzem vsiakol, a po vychladnuti but posypat kokosom alebo poliat cokoladou. Pokrajat na male stvorceky