Ako rozmrazujete mäso ak ho zabudnete vybrať z mrazáku skôr? .. dávate ho do teplej vody alebo do mikrovlnky na rozmrazovaci program? Prípadne máte iné spôsoby?
Viac x do vrelej vody
Ak už musím rýchlo rozmrazit, tak jedine mikrovlnka na program rozmrazovanie.
Do studenej vody a veľa soli. Po polhodine vymeniť vodu. Je rýchlo rozmrazené. No neviem ako rýchlo potrebuješ rozmraziť. Ak si si spomenula desať minút pred varením, tak neviem. Ja radšej idem kúpiť druhé, ako by som mala rozmrazovat v teplej vode alebo v mikrovlnke.
V umyvacke riadu, ked je este tepla 🤣🤣🤣
ja zase na sporak, ak sa napriklad pecie kolac alebo niec, tak to teplo nech pomoze pri rozmrazovani. alebo potom na radiator, ked sa kuri. inak len cakam.
Do teplej vody, parkrat som dala aj do mikrovlnky, ked ozaj, ze rychlo som potrebovala, ale uz sa mi parkrat stalo, ze som zabudla prehodit program a dala som miesto rozmrazovania normalne ohrev a teda som ho uvarila a to bol strach a hroza, tak sa tomu uz vyhybam 😀
Mäso sa nemá rozmraziť v teplej vode, množia sa baktérie škodlivé zdraviu
@elistek13 toto isté sa presne stalo aj mne :D :D :D ja radšej mikrovlnku vôbec na rozmrazovanie nepoužívam :D
@marcellka32 presne som sa na to chcela opytat, ci sa moze maso rozmrazovat vo vode. mne mamina zakazdym povie, nech to nerobim, nech sa radsej prejdem kupit do obchodu.
V studenej vode az ladovej
Mne sa osvedčila viac studená voda ako teplá, bol to pre mňa šok ale naozaj je veľmi rýchlo rozmrazené.
@annamaria4 tvoja mama ma pravdu...v mäse sa v teplej vode veľmi rýchlo množia baktérie, ktoré môžu spôsobiť problémy...ja nemrazim mäso vôbec
ak je to masi na sote, tak este zamrazene rozkrajam na kocky. v teplej vode sa rpzmrazovat nema.
Rozbalim a dam rozmrazit do mikrovlnky, treba to ale trochu strazit, otocit naopak... ziadna voda a pod. Ked tak studena voda a nechat vonku rozmrazit...alebo varit nieco ine :D ja teda davam rozmrazovat ked stiham maso do chladnicky den vopred, ake nestihnem tak rano ked vytiahnem na linku, rozmzrazi sa mi to za par hodin (inak primrazene maso sa lepsie kraja :D)
Davam ho do teplej vody