Poraďte prosim rýchle recepty na intrak. Ako ste vyzili vy? Kludne aj nejaké iné tipy. K dispozícií dvojplatnicka a rychlovarna kanvica.
zeleninove polievky, cestoviny, salaty
Ja som mala intrákovú špecialitu pred 20 rokmi: dáš variť cestoviny v menšom množstve vody, a keď sú skoro hotové, zamiešaš do toho sáčkovú hubovú polievku. Vzniknú ti cestoviny v hubovej omáčke 😀
Ale keď bolo najhoršie, jedli sme aj ryžu uvarenú s bobkovým listom a na to kečup 😎 ách, to boli časy!
doporučujem prikupit remosku si , tam zvladneš kura, cestoviny, kolač jednoduchy všetko , nič genialnejšie nie je , zapečené zemiaky atd
a inak remosku ešte na chate doteraz použivam
Pri tomto si vždy spomenoem na kamošku, parkrat som u nej prespavala na ubytovni. A v chladničke milkyway a vodka 🤣😅.
Ja som zila na cestovinach s mortadellou...robievala som aj domace leco+ sojove kocky s ryzou, spagety s paradajkovou omackou a sojovou drtou, sem tam som opiekla syr s hranolkami...v principe na dvojplatnicke najviac cestoviny vies varit s niecim, kamoska si robievala knedlik s vajcom, parky...
Na výške sme bývali na priváte a varili si normálne jedlo, ale na strednej sme žili 4 roky na kolienkach s kečupom, grankom, lečom, syrokremom. Do utorka sme mali vždy záaoby z domu a potom už len kolienka a wifonky, rožky a syrokrem, jogurt a rožok. Sem tam sme si dali aj raňajky, obed a večeru v jedálni, ale to bolo výnimočne keďže lístky sme si nekúpili a prachy minuli. Ale napr. na Trnavskej univerzite sme si vedeli za lacne prachy cez ISIC kartu kúpiť jedlo.
Z mrazenych polotovarov vies uvarit napr tvarohove gule alebo ovocne, pirohy, ked mas mrazak tak mas na viackrat...cestoviny s tvarohom a maslom, s lekvarom, so syrovou omackou, vajicka na omeletu, prazenicu, varene, s masom to je horsie, je pomerne drahe a je s tym babracka, ale vies si udusit so zeleninou a ryzou...
Rybie prsty mi este napadli co sa da kupit a vyprazit...k tomu varene zemiaky resp hranolky
Neviem prečo väčšina ľudí na internátoch žije na wifonkach a cestovinách. Ja som si náhodou varila luxusnejšie a pestrejšie ako doma, doma nás bolo veľa, ale keď som si varila iba pre seba, aj steaky z tuniaka boli zanedbateľná položka.
Vždy som si spravila väčší nákup - rôzne druhy mäsa, omáčky, dresingy, pestá a prílohy. Denne som si už len dokupovala čerstvé pečivo a zeleninu. A z toho sa dá všeličo vykúzliť. Keď som potrebovala mať navarené rýchlo, tak som iba na jednom plechu dala upiecť mäso + zeleninu. Ale keď je k dispozícii iba dvojplatnička, tak napríklad na panvici ugrilovaný encián, k tomu brusnicová omáčka, zeleninový šalát, hrianky. Rezance s kuracím mäsom/tofu/krevetami a mrazenou zeleninou. Mäso na prírodno s ryžou/hranolkami.
A väčšinou som si navarila aspoň na dva dni, to tiež ušetrí čas. Plus dosť dobrá vec je toastovač, ja som mala taký, kde sa dajú spraviť aj wafle, prípadne zapiecť nejaké bagetky, ten som využívala na prípravu večere. A smoothie mixér sa postará o rýchle raňajky.
tiez som sla napisat investovat do remosky, ale uz ma Ako vidim predbehla @sara07
s tym si uz dokazes urobit plnohodnotny nedelny obed
(aspon za mojich cias boli na kuchynkach sporaky ale truba sla na celom bloku max jedna)
ved aj na dvojplatnicke sa da varit plnohodnotne jedlo. Treba ti hrniec a dobru panvicu. Na panvici si vies urobit maso, zeleninu, rozne omelety. V hrnci varis cestoviny, zemiaky, ryzu, polievky. Podla toho co preferujes a mas rada.
A jedáleň nemáte? Za našich čias sme sa stravovali v jedálni a z nikoho neubudlo, chodili sme celé izby
Viaceré ste tu napísali.. to fakt niekto je cestoviny s grankom? 😂
Hej no milkyway a vodka je základná výbava. To samozrejme bude tiež 😂
Máme jedáleň ale ešte neviem jak varia a jak veľmi drahé to bude. A tiež niečo na večeru by sa aj tak zišlo. Jesť rožky každý deň na raňajky aj na večeru má asi rýchlo omrzí. Inak doteraz som ani nevedela, že niečo ako Remoska existuje. 😄
Tak ja som sa na VS naucila varit - z mala penazi a zdravo (ziadne sra*ky a polotovary) 🙂 nechodila som do jedalne takze som varila kazdy den. V CR, takze nabalenie od mamicky kazdu nedelu nehrozilo... dvojplatnicka a 2 smaltovane hrnce. Rozne dusene maska na stave, gulase, cestoviny na xy sposobov, aj origo bramborove knedle som sa naucila od kamosov, a plno inych ceskych jedal... no ja som fakt nelenila 🙂 V lete casto salaty s cottage/tuniakom ci kuracim maskom. Po dvoch rokoch som si kupila remosku a to som bola cisto sefkuchar uz 😅
nuž cely život ranajkujem chlebovo a rozkovo a som tu, ale obed vždy riadny, na toto mi mama peniaze vždy dala a nikdy sme neriešili že jedáleň je draha . Ale to je iný problém že niekto peniaze prepije a potom si musí variť somariny typu cestoviny s grankom, kečupom a hnus typu wifonka. Iné je pokial si niekto vari pestro a chutne a baví ho to na intraku.
@dkethe napodobne. Nikdy som nejedla vifonku. Varila som si, niekedy sme sa zlozili s babami a najedli sme sa vsetky, vacsinou vsak som si sama.
Autorka, ja doteraz lubim cestoviny s grankom. U mna to nebolo ani nie je jedlo “chudobnych” a “intrakove”, lebo ja to jednoducho milujem aj teraz. Vzdy je to rychly obed/vecera, ked nestiham a som hladna, ked som leniva atd.
Cestoviny s kecupom som nejedla nikdy, ale pekne som si osmahla cibulku, na kocky nakrajanu sekanu, do toho pretlak…ked to bolo cele prehriate, tak so spagetmi a na vrch syr. Lubim toto jedlo.
Krupicna kasa, vajicka na xy sposobov, tak isto zemiaky, musli… natierky som si robila- tuniakova, sardinkova, vajickova, bryndzova…
Jedla som normalne, akurat som si jedlo zacala robit sama a nepripravivala mi ho mama. A dokazala som aj usetrit si peniaze. Nechlastala som, zabavky sme mali s kamoskami ine ako vymetanie barov a diskotek a sutazenie kolko chlastu vyslopeme. Chodili sme na prechadzky, vylety, do kina, niekedy sme si isli sadnut na zmrzlinovy pohar. Ja mam na tento zivot tie najlepsie spomienky. Hoci by som sa do skoly nikdy nevratila 😃 ale bol to super bezstarostny zivot kde som bola sama sebe panom, kde som sa naucila varit, hospodarit s peniazmi (dostavala som na zaciatku mesiaca od nasich na ucet a z toho som si platila ubytko, stravu, veci do skoly atd. Nebola to horibilna suma kde by som si mohla vyskakovat, ked som zaplatila ubytko a odlozila som si na cestovne aj cestu domov, zostalo mi 40-50€ mesacne). Ale aj napriek tomu som si zila ako kralovna co sa tyka varenia 🙂
môj syn je v CR. Minulý školský rok bol doma 3 krát. On má výhodu, že ma aj mrazničku, takže si kúpi mäso, naporciuje a da do mrazničky, a potom vyberá a varí. Má tiež dvojplatničku plus svoje 2 hrnce a panvicu. Vari si na 2 dni.
Áno nám to mama robievala celé dectvo. Také jedlo pre obyčajne deti. Kedysi to bolo iné ako teraz.
Odporúčam toto: https://www.rychlerecepty.com/recept-na-spagety...
Zaciatkom mesiaca pivo, vino, pizza. Koncom mesiaca cestoviny s kecupom, cestoviny so syrom, cestoviny s grankom. Žartujem. Len som sa pousmiala, pretoze som vdaka tebe zaspominala na vysokoskolske časy. Inak sme varili vacsinou spolu s babami na izbe. Palacinky, zelenina, maso s omackou, tousty, parky, vajicka na xy sposobov, niekedy sa slo jest von, inokedy len chlebik, sunka. Neviem ako casto chodievas domov, ale.mna mamina kazdu nedelu nabalila tak, ze som mala minimalne do stredy.