Prosim vás budem dnes hostiť návštevu s tým, že bude u nás večerať. Na prípravu mám maximálne hodinu aj s upratovaním. Máte nápady? Nech to hlavne vyzerá že som sa snažila, nie že im dám na stôl pečené kura alebo tak.
Toto robim pravidelne, je to vyborne. Zapekane prsia so sunkou, paprikou a bryndzou.
Moje overene - peceny losos s omackou, pecenymi zemiakmi a salatom alebo s grilovanou zeleninkou, alebo panenka pecena vcelku s omackou (slivkova, horcicova.,.), pecene zemiaky. Na tom nemas velmi co pokazit a nie je to pracne.
@lelelienka
@zuzidr ryba je fajn napad, len lososa vela ludi nema rado. Nasi hostia teda skor nie, ako ano. Je to mastna ryba, tazko stravitelna. Na to sa treba hosti radsej vopred opytat, ci lososa jedia. Vela ludi ani samotne ryby neje. S tym sa kazdemu nezavdacite.
Ja napad nemam, my uz toto doma dlho neprovozujeme. Mame skvely dovoz hotoveho, naservirovaneho jedla, riesime to tak, cas je drahy a takto je to bez prace
Ta panenka je dobre riesenie, ja som robila v nedelu, v hrnci som ju oprazila obalenu v koreni a soli, z kazdej strany/aj z rezu. A potom aj s hrncom dala do rury 20-25min. Dala by som tam druhy krat trosku vodu, aby vznikol vypek na poliatie... Pirlohu som mala kupene zemiakove sulance opiekli sa na panvici, ale riesenie je napr aj pekne spravena zemiakova kasa... a mali sme k tomu šalát, a kto chcel hubovu omacku... = to som fakt spravila, kym bolo v rure maso... a este peceny ruzickovy kel (ale to je ee, musela som robit, mala som ho vela = piekol sa spolu v rure s masom)
A podla toho aka dolezita a pompezna navsteva, dobra vec je aj pizza.. upecena za 15minut :DDD aj domaca... cesto nachystas do chladnicky, den predtym, rano... ked mas cas.
@hederamonstera si mi narobila chute, fajne jedlo, asi toto by som zvolila ako lahke, rychle a efektne jedlo
@lelelienka lososa treba kupit dobreho a nie kazdy ho vie spravit...toto by som na navsteve nejedla (ani na vianocnom vecierku si ho nedavam - nikdy), skor tuniaka by som dala, ale tiez plati - kto ryby nepripravuje ho nespravi dobre
Záleží čo máš na mysli ....ryba, mäso, šalát, pokebowl..
https://www.tinkinerecepty.sk/stavnate-pecene-r... toto so zemiakmi alebo ryžou a k tomu zeleninový šalát, ide k tomu aj paradajkovo, paprikovo cibuľový, ale cibuľu asi pre návštevu nebudete chcieť
Kačacie stehná len narezeš a posoliš a sup do rúry. K tomu môžeš urobiť slivkovou omáčku a kúpiš hotové lokše alebo knedľou, alebo spravíš zemiakovú kašu.
@bolarazjedna za menej ako hodinu nebudu makke-
No neviem, ja na Tvojom mieste by som sla do niecoho overeneho a odskusaneho. Urcite nie novy recept alebo nieco co nepoznas. A podla toho co mas doma...
A aj podla hosti. Akoze teda naprikald takeho lososa by som nejedla, je to strasny humus, prepchate liekmi a podobne. A dost ludi moze mat podobny pocit...
riešila by som to pozvaním niekde von na večeru alebo donáškou, hodina je málo času na nejaké pekné kvalitné jedlo pre návštevu
@mk1111111111 Presne. Ja som bola pozvaná na večeru, už pri dverách som citila ryby a vedela som, že sa nejem 😄 tak som si dala len zemiaky a šalát a ryby som sa ani nedotkla. Proste mne ryby smrdia a nechutia. Paradox, že moja dcéra ryby miluje a jedla by ich každý deň 🤣 takže pripravujem ich tak či tak, ale len kvôli nej...
@autorka
Kuracie prsia plnené špenátom a hubami, zemiaková kaša a šalát? Možno jednoduché, ale vieš to pekne naservírovať, napr. takto 🫣
Ďakujem za rady. Určite nebudem skúšať nový recept, ale nejaká panenka alebo kačacie stehno prso nie je zlý nápad. Mame sousvide, tak asi urobím niečo na ten spôsob. Do reštaurácie ísť nechcem, pretože nechcem počúvať pasívne agresívne narážky o tom, že som lenivá.
jaj to takymto hostom, maso par dni po spotrebe.. :DD alebo nasypat chipsy a nech su radi ze su radi.. 🙂) drzim palce ale nech sa podari... :DD ja by som mala fakt certa v hlave nakvapkat tam aspon prehanadlo :DDDDD
Spagety bolognese, za mna super rychle jedlo, je v tom aj maso (starsia generacia povazuje stale maso za nieco lepsie, co sa musi ponuknut hostovi), aj zasyti, a neurazi.
Prosím ťa, takým hosťom môžeš dať aj kráľovského holuba aj tak budú hľadať chyby. Urob tak aby ste sa najedli na zvyšok sa vykašli.
@mane01 bolognese varím vacsinou viac ako dve hodiny. A kym to všetko pokrájam na tie mini kocočky, prejde ďalšia hodina. Zasa nechcem robiť nejakú paródiu na ragú len aby to bolo rychle.
skús enchiladky - príprava tak do 25 minút, potom to šupneš do rúry na ďalších 20, za ten čas upraceš a nachystáš zvyšok - a môžete jesť…
ragu na bolonsku omacku vies spravit vopred.. ja to varim hodiny a preto napr. to robim vo velkom hrnci a mrazim... cize ak mas cas skor ako v den navstevy, a chcete bolonsku = urob to vopred.
Ak chceš niečo aktuálne, rýchle a naozaj výborne tak určite Marry me chicken. Je to dobrota a jednoduchá na prípravu.
@simca06022011 áno, keby mám čas tak by som nad tým aj premýšľala. Lenže ja mám dnes aj zajtra dvanástky a pozajtra osmičku a k večeru príde návšteva, takže nemám ani veľmi priestor na predprípravu.
No neviem, špagety a zvlášť bolognese mi neprídu byť ako nejaké slávnostné a dobre vyzerajúce jedlo pre návštevy, skôra ko večera na detskú párty. A tiež to nie je jedlo, ktroé by väčšina ľudí obľubovala. A takisto ryby.
Panenka alebo prsia fajn, ale určite k tomu nejakú omáčku, nie iba také suché.
@nicicka toto vyzera supeer👌. To tento tyzden isto uvarim.
Kuracie steaky nejaká omáčka pečené zemiaky a zeleninový šalát
Burger a hranolky. Žemle kúpiš a spravíš len mäso
losos s omáčkou a varené zemiaky napr...