Ryby na Vianoce trochu inak

martina374
4. dec 2016

Ahojte, potrebovala by som poradiť nejaký dobrý recept ako pripraviť ryby na sviatočný vianočný stôl. Doteraz sme mali vždy len vyprážané so zemiakovým šalátom, ale tento rok by som chcela vyskúšať ničo iné. Možno na prírodno, alebo urobené na iný spôsob. Poraďte aký druh ryby vybrať a ako jedlo pripraviť. Ak je to možné tak nie veľmi drahé ryby a bez kostí 🙂 Ďakujem

evittam
4. dec 2016

@martina374 Tak bez kostí máš napríklad tuniakové steaky - veľmi dobrá vec, ale trošku drahšia. 😉
My robíme napríklad pstruhy pečené na masle, alebo v rúre. Aj lososa sme už mali - pečeného v rúre. Výborné sú filety z pstruha lososovitého - tie robievam pravidelne cez rok - len nakoreníš, nasolíš, dávam cesnak, bylinky a pripravím na masle k tomu zeleninu-dusenú, grilovanú...., zemiačky.....Prílohy sú všelijaké. Treba povymýšlať.😉

novana
4. dec 2016

Odporúčam afrického sumčeka alebo zubáča. Ak sa ti zdajú drahé, kúp ich v akcii. 🙂

martina374
autor
4. dec 2016

@evittam Ďakujem za tip 🙂

martina374
autor
4. dec 2016

@novana Vďaka za tip 🙂

07022007
20. dec 2018

My si kupujeme lososa. Nie pstruh lososovitý a iné hovadiny, ale originál losos. Robím ho tak, že do jánskeho skla dám alobal, nato na plátky maslo, losos, zase maslo, koliesko citóna, čerstvý rozmarín, sójová omáčka a korenie. Na vrch alobal, pečiem 7 min na 200ke a jeme normálne so šalátom. Africký sumček nie je zlý, ale mne vadí tá jeho pachuť.... Dobrý je ak kvalitný tuniak

kammik
20. dec 2018

@07022007 toto je také zdravšie podľa toho čo píšeš jak vyprážaný, takto to mám rada, tento rok veru aj ja som premýšľala nad sumčekom, no nejako ma kamoška odhovorila práve skrz toto, že má takú zvláštnu chuť, len ja si to neviem ani predstaviť, že jak chutí :/

07022007
21. dec 2018

@kammik podobne ako kapor :D je to tuhé, dobré mäso, málo kostí ale tá chuť.... No proste mne vadí.... Ale ak zvládneš kapra tak toto ti vadiť nebude

07022007
21. dec 2018

@kammik alebo dobre sú aj hoky. Celé neporcované. Hladká múka, soľ,korenie, bylinky aké chceš a veeeeľa petržlenovej vňate v tom celú rybku obaliť, dať na pekáč veľa masla a upiecť.... No mňamka

novana
21. dec 2018

@07022007, koľko ľudí, toľko názorov, hovorí sa. Ja mám sumčeka rada práve preto, že nesmrdí rybinou ako väčšina rýb. 😀

macik166
21. dec 2018

@07022007 môžem vedieť aké bylinky dávate?

kammik
3. jan 2019

@07022007 brácho mi dal jedného sumčeka, že nech vyskúšame, ale nejako mi nešmakoval. Síce nejako akože pach ryby nemá aspoň som necítila, ale ani chuťovo mi nevyhovoval :/