Ahojte, potrebovala by som poradiť nejaký dobrý recept ako pripraviť ryby na sviatočný vianočný stôl. Doteraz sme mali vždy len vyprážané so zemiakovým šalátom, ale tento rok by som chcela vyskúšať ničo iné. Možno na prírodno, alebo urobené na iný spôsob. Poraďte aký druh ryby vybrať a ako jedlo pripraviť. Ak je to možné tak nie veľmi drahé ryby a bez kostí 🙂 Ďakujem
Odporúčam afrického sumčeka alebo zubáča. Ak sa ti zdajú drahé, kúp ich v akcii. 🙂
@evittam Ďakujem za tip 🙂
@novana Vďaka za tip 🙂
My si kupujeme lososa. Nie pstruh lososovitý a iné hovadiny, ale originál losos. Robím ho tak, že do jánskeho skla dám alobal, nato na plátky maslo, losos, zase maslo, koliesko citóna, čerstvý rozmarín, sójová omáčka a korenie. Na vrch alobal, pečiem 7 min na 200ke a jeme normálne so šalátom. Africký sumček nie je zlý, ale mne vadí tá jeho pachuť.... Dobrý je ak kvalitný tuniak
@martina374 Tak bez kostí máš napríklad tuniakové steaky - veľmi dobrá vec, ale trošku drahšia. 😉
My robíme napríklad pstruhy pečené na masle, alebo v rúre. Aj lososa sme už mali - pečeného v rúre. Výborné sú filety z pstruha lososovitého - tie robievam pravidelne cez rok - len nakoreníš, nasolíš, dávam cesnak, bylinky a pripravím na masle k tomu zeleninu-dusenú, grilovanú...., zemiačky.....Prílohy sú všelijaké. Treba povymýšlať.😉