Chcela by som poprosit o nazory ci aj vase deticky oblubuju ryby. U nas ich maly zboznuje tak by som bola zvedava na nove receptiky!
Nasi dedkovia su nadseni rybari a tak sa vzdy tesime chutnemu sumcovi, ktory ma podla mna aj podla synceka lahke a chutne maso.
tak cakam na recepty s rybami aj ja,
pridam 1 ,velmi jednoduchy
treska-file
nechat odlezat v citronovej stave,
osolit,vlozit do ohnovzdornej nadoby,poukladat platky masla,kruzky rajcin a cibule,opat maslo,posypat jemne oreganom alebo petrzlenovou vnatou.nechat piest,kym ryby nemaju zlatisty nadych.
podavat s pyre alebo zeleni.salatom
rychlo,lahko a zdravo!!! 😝 😀
Nasa oblubena rybacia polievka:
varena rybka, zemiak, mrkva, vnatka , a mliecko to vsetko zmixovat.
Alebo sa u nas dari aj pecenej rybke, zemiakova kasa, mrkvovo-jablkovy salat
Chcem sa opytat, ci uz niektora z vas vyprazala lososa.Mam v mraznicke lososie podkovy a rozmyslam, ze by som ich na vianoce vyprazila.Klasicke file ma uz omrzelo. Bola by som rada keby ste mi zienky poradili.Diky. 🙂
podla mna je velka skoda lososa vyprazat...
1 lyžicu olivového oleja
mleté čierne korenie, soľ.
Na štvorce alobalu poukladáme podkovičky lososa. Posypeme ich žeruchou alebo petržlenovou vňaťou, položíme kolieska citróna, osolíme, okoreníme a zabalíme do alobalu. Poukladáme na pekáč a pečiem pri teplote 200 stupňov Celzia asi 10 minút. Podávame so zemiakmi.
korenie na pečené ryby
vegeta, soľ
Lea&Perris steak sauce (tekuté korenie)
Rama
Bylinkové maslo: Do ramy zamiešame koreninu bylinkové maslo, soľ a 3 strúčiky pretlačeného cesnaku. Všetko spolu vymiešame do penista.
Kúsky lososa si deň pred prípravou potrieme citrónovou šťavou, namočíme do mlieka a dáme do chladničky. Na druhý deň pripravené kúsky lososa vyberieme z mlieka, poprášime korením na ryby, vegetou a tekutým korením. Lososa poukladáme na pekáč, potrieme maslom a pečieme asi 20 minút. Upečeného lososa vyberieme na tácku a ozdobíme bylinkovým maslom.
steaky/al.podkovicky/ lososa okorenis /vegeta, cervena paprika, chilli, cierne korenie/ trosku pokvapkas citronovou stavou a das na panvicu na rozpaleny olivovy olej-a sprudka oprazis z oboch stran tak po 3-4 min. z kazdej strany. Lososa vyberies a do vypeku das obvarene cerstve sampinony+prilejes sladku smotanu 250 ml+100 ml bieleho vina, trosku mozes este pridat vegetu al. chilli podla chuti. Na zaver pridas do omacky nasekany cerstvy kopor,al. som uz skusala pridat aj cerstve listky bazalky a tiez je to vyborne.
🙂
mame doma tiez rybarov,najcastejsie donesu kapra.
vzdy ho neham 24 h. namoceneho v mlieku,potom ocitronujem osolim a bud vyprazam,alebo ho potriem korenim na ryby,cesnakom,paprikou a peciem,alebo grilujem.
mame radi aj file to po nasoleni a ocitronovani vyprazim,peciem,alebo uy som skusala aj fasirky a do pomleteho file som pridala nastruhany udeny syr-bolo to bozske.
my teraz zvykneme kupovat pangas - morsky sumec - nema to kosti a absolutne nie je citit po rybe
vcera sme robili rybu na rasci: jednotlive porcie ryby osolit, okorenit bielym korenim a pokvapkat citronovou stavou, nechat chvilu (asi dve hodky) odlezat, potom posypat drvenou rascou a dat ugrilovat alebo oprazit na panvici
ja napriklad take tie ryby typu pstruh robim v alobale - ocistis rybku naplnis kruzkami paradajky, sampinonov a mozu sa pridat aj kusky slaninky - posolis, polejes olejom, nejakym korenim (podla chuti) a napr ja obcas kvapnem aj sojovu omacku. urobis z toho taku tasticku a sup ho do vyhriatej rury - taka polhodinka staci. a potom uz len cistit od kosticiek 😉
a odkedy vlastne deti mozu ryby? teda viem ze morske este asi nie, ale take ze pstruh alebo kapor - to uz moze?
deti asi tak od roka,marek jedol naskor file no ani to nieje zarukou ze tam nebudu kosti ☹
moja mala velmi skoro asi od 6-7m
kendra • 1d • Dnes o 09:30
Ahojte,neviete mi niekto poradiť nejaké recepty na prípravu rýb pre 2,5-ročné dieťa???Aká príprava je navhodnejšia?Synček má ale nemliečnu a bezlepkovú diétu. Za všetku rady ďakujem.
bramburka • 1d • Dnes o 09:52
ja davam ryby do trouby s troskou koření na másle?
elise • 1d • Dnes o 09:53
ja ryby dusím na paráku celkom je to dobručké len trošku posolím a dám bylinky
lienka79 • 1d • Dnes o 11:08
ja podusim na masle s bylinkmai..rozmarin je vynikajuci...a miluje pangasia...nesmrdi po rybe a nema kosti
tanja61 • 1d • Dnes o 11:48
a ake ryby robite pre svoje deti?
geegee • 2d • Dnes o 11:53
ja robim Pangasia len na masle s korenim na ryby. Je bez kosti, dobra chut, a makkucke masko....maly sa ide za tym zabit
elise • 1d • Dnes o 12:39
lososa alebo pstruha
bystricanka • 1d • Dnes o 13:10
ja dávam malému pangasia na masle. Minule som mu spravila filety, ale veľmi ho nechcel, tak asi ostanem pri pangasovi
možem dat zubača 8 mes. dietatu? ak ano, ako ho pripravit?Uvarit či udusit na masle? maslo ešte nemal
CO je zubac??? 😕
v živote som to nejedla, ale ryba 😀
Ja myslela cesky preklad.... 😀
žeby okoun?
Aha, diky, Miriam... 😉
evina: V tom pripade si ymslim, ze bys mohla.. Jen tak podusit na masle nebo udelat na pare.. Nebo jen uvarit s troskou kminu a kousinkem masla... 😉 A k tomu mrkvicku a bramburek a mnaaaam... Nebo i brokolici, to deti taky muzou takhle malinke, ne?
Ale velky pozor na kosti!!!
zdenallicka - 😀 prepač, nevšimla som si odkial si 😀 a dakujem, skusim ho uvarit s kminom
V pohode, ted uz budu vsude hlasit, ze su z Moravy.... 😀
ze ty sis myslela, ze su debil??? 😠 😀 😀 😀
ja som si len tipla-no vzdy ma az sekne ked neviem ako po cesky,kedze som mala babicku z moravy 😅 -toho okouna sme tipovali s kolegom,a este cosi urcite ho mozu deticky
Holky,co takhle krabí tyčinky pro 1,5roční dítě?!Nemůžu nikde vyčíst,zda je vhodné?! 😒
Krabi tycky? No, ja myslim, ze je muze.. Moje svagrova je male taky davala.. Je to vlastne rybi drt... Akorat nevim, co to barvivo nahore (cervene, ruzove nebo jake).. 😖
krabie tycinky by som nedavala -su robene z odpadu,tak ako aj rybie prsty.no ak by si naozaj mala krabie maso tak to neviem
Titkovamiriam - súhlas. Niečo podobné, ako párky z bravčového, alebo kuracieho mäsa. Veľa rodičov ich dáva svojim niekoľkomesačným deťom (moja kamoška od pol roka 😖 ). Ja robím rybu na masle (plátky ryby, soľ, maslo, cibuľa), alebo v marináde (kečup, horčica, soľ, trochu karí, olej - niekoľko hodín marinovať v chlade a potom upiecť). V marináde pre deti od 2 rokov. Môj svokor tvrdí, že zubáč je najlepšia sladkovodná ryba.
zubac urcite mnam-mam doma rybara 😀
Tak to by som brala - rybky sú mňam. Nepožičiaš? 😀 😀 😀
tak holky díky,to jsem netušila o krabích tyčinkách,že jsou vyrobené z odpadu.Tak to v žádném případě malé nedám, 🤐
zdenallicka - vraj je zubač po česky candat 😉
Ahoj.Aj moja dcera zboznuje ryby.Ked bola mensia,varila som jej len file na vode,neskor som ich uz piekla v rure na zemiackoch a masielku a teraz ma rada vyprazane.Dedka mame tiez rybara,tak sme robili min.tyzden kapra -upiekli sme ho na cibuke a cesnaku a slaninke a to jej tiez chutilo.
A varila som jej aj polievocku rybaciu-kusok rybky,trosku ovs.vlociek a jeden zemiacik a papkala.