Ahojte, robil už niekto z Vás tzv, halaszle? (maďarska rybacia polievka), chcem sa opýtať aká ryba okrem kapra a sumca môže ísť? Pretože by som ju chcela vyskúšať a v žiadnom obchode sumca a kapra nenájdem😂 akurát som našla pstruha rozmýšľala som ze zneho urobím tzv vývar a aj nejaké filety s kožou som tam videla. Myslíte si že môže byť? Ďakujem
@katikabarl ďakujem pekne 😊
Ja by som najprv uvarila ryby a az by boli takmer makke, potom by som ich opatrne vybrala. Vyvar by som precedila cez hustejsie sito. Vykostene ryby by som dala na podusenu cibulu a papriku, ako pisu v recepte a zaliala precedenym vyvarom. Takto sa daju vyvarit aj vedlajsie casti z ryb a vyvar je i silnejsi. Podobne robim aj masovy vyvar, aby som zachytila vsetky odpadnute kosticky, celu cibulu a cierne a nove korenie. Az potom pridavam ostatne.
@roja01 ďakujem veľmi pekne 🙂
My sme robievali z kapra plus kaprie hlavy
https://dobrotyzkuchyne.sk/recipe/halaszle/
tu píše, že z viacerých druhov rýb sa dá robiť 🙂