Ahojte. Akú rybu kupujete na Vianoce, ktorá je naozaj bez kostí? Okrem lososa a tuniaka. Ďakujem za tipy. 🙂
Nemávame na Vianoce rybu, ale výbornou a bez kostí je žralok.
Jeseter, sumec https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/velky-test-r...
buď sumčeka kupujeme, alebo filé, tento rok som veru aj lososa zvažovala, ale to mi moc nejde k šalátu 🙂
Sumec je super, alebo teda aj losos 🙂 My to skombinujeme snáď s hocičím 🙂
Sumcek 🙂
Zubac tamer nema kosti...jeho maso je biele a chutne
Výborný je aj morský vlk, pražma alebo zubatica- majú kosti ale veľmi malo, určite nie toľko čo kapor alebo pstruh. Alebo kvalitne filety z tresky.
My nejeme mäso, no malej dávam mäso - rybu a ako baby odporúčajú, tak sumcek africký (a obrovský bonus je, že tak nesmrdí rybacinou) 🙂 Vždy ho tak, či tak poriadne kontrolujem a nikdy som v ňom nenasla žiadnu kosť.
@llucciaa ja napr robim salat, ale roky uz rybu peciem, nie vyprazam. a peciem v rure - aj lososa filety, ochutit, platok masla, drb do rury a hotovo. nie na dlho, aby sa nevysusil .... 10 rokov sme uz nevyprazali na vianoce a ako nam je dobre 🙂 tento rok zvazujem jesetera ... tiez kvoli tomu, ze nema kosti, resp. minimum ... a zakladatelke, ano, aj zralok ma len chrupavku a staci jednoducha priprava.
sumček africký
toho sumčeka aj vyprážate ?
losos, sumec, žralok 🙂
Ja kupujem lososa, ale ak hladas klasicku bielu rybu bez kosti, tak tilapia alebo hoki. Tie dostat bezne v hypermarketoch.
Rybie file alebo rybie prsty
My mame bud lososa alebo pangasa. Pripadne ešte filé z netreskovitej ryby, na tresku mam alergiu 🥺
@januska20 áno vypražam. Dostať aj filety. My kúpime celú. pekne ju vykostím, stiahnem kožu, vyberiem všetky kostičky, ide to veľmi ľahko, narežem na porcie a vypražim. z chrbtice, prípadne hlavy ak má /niekedy je bez hlavy/ , plutiev a kože urobím polievku, potom precedím a vyhodím. Z vývaru urobím polievku podľa receptu na google
Rezeň. To je najlepšia ryba pre mňa na Vianoce. 😁
Odkedy netravim sviatky u rodicov, ale mam vlastnu rodinu, tak na stedru veceru nevyprazam a nerobim salat. Rybu mame kazdy rok inu, kapor nam nechuti. Mali sme lososa, pstruha, tilapiu, zubaca, tresku... vacsinou peciem v rure so zemiakmi a zeleninou.
Kupujeme tresku z lovu z Islandu, draha, ale kvalitna, jemna, bez kosti.
Pozor na ryby s honosnymi nazvami typu sumcek africky a pod., su to riecne ryby z umeleho chovu, ak to teda niekomu nevadi. Aj morsky vlk a prazma su z chovu, ale na mori
U nás rybie prsty :D Mám to bez starostí, len ich dám na plech upiecť a hotovka.
Kupujeme filety kadejaké... Rôzne tresky, zubac, sumec.. mali sme aj jesetera ale živého 😂 vo vani...kosti sa mozu objavit v hocicom... Este aj vo file kockach pred par tyzdnami dcera objavila 😁
Sumcek africký