Rozmrazenie a zmrazenie mäsa

21. júl 2024

Ahojte ženy, poraďte prosím, dostali sme pre bábätko domáceho zajka - už zamrazeného 🙃 Pokiaľ viem, zamrazené mäso by sa nemalo rozmraziť (naporcovat) a znova mraziť. No čo s ním teraz? 😀 Porcia pre bábätko je tak za lyžičku mäsa na deň 😀

svokrinjazykmonika
21. júl 2024

Potom ho urob celého a daj zamraziť také hotové porcie.

sisska96
21. júl 2024

Prečo by sa nedalo? . Netreba úplne rozmraziť, iba tak aby si vedela nejak rozrezať a dáš naspäť na mraz. Hotové jedlo nemraziť, to je humus

patka06
21. júl 2024

Rozmraziť, tepelne upraviť a zamraziť v malých porciách.
Rozmrazíš pred kŕmením a pridáš k zelenine

luliu
21. júl 2024

@sisska96 oveľa väčší humus je rozmraziť mäso kvôli porcovaniu a následne ho zamraziť, i keď len trocha. A absolútne nevhodné pre každého, nie pre babo

patka06
21. júl 2024

@sisska96 Aby si vedela porcovať, musíš rozmraziť skoro celé, to by som neriskovala ani pre dospelého, nie to ešte pre dieťa.
Jediné hotové jedlo, ktoré sa nedá mraziť je jedlo so zemiakmi, inak všetko po rozmrazení chutí rovnako ako čerstvo uvarené.

nika23t
21. júl 2024

@patka06 no, ako čerstvo uvarené nechutí nič rozmrazene. Ale inak súhlasím, zamrazit sa dá takmer všetko. A pre bábätko by som tiež šla cestou uvareného a zamrazeného.

dzulli1980
21. júl 2024

To ja ani pre nás dospelých nerobím ... rozmraziť, naporcovať, zamraziť ... robila som ako kočky vyššie - tepelne upraviť, naporcovať, zamraziť.

marianarem
21. júl 2024

Podla mna kludne mozes trochu odmrazit, netreba uplne, len aby sa dalo krajat. A potom zase zamrazit. Ja to bezne robim a nie je ziadny problem. Podla mna maso, ktore je niekolko dni chladene v obchode je horsie ako toto. Ja rozmrazujem v chladnicke

mameha7
21. júl 2024

Tak ho upeč pre celú rodinu ako nedeľný obed. A rodine, čo ti dala zajaca povedz nech ti ho nabudúce dajú buď čerstvého alebo naporcovaného. Ja by som nerozmrazovala už raz rozmrazené a ani nezamrazovala už raz tepelne upravené jedlo.🤮 Však ten zajac za to nestojí.

marcellka32
21. júl 2024

Nemrazim mäso vôbec....keď som mala malé deti, tak som čerstvé naporcovala a mrazila

pinkgirl
21. júl 2024

A musí bábätko zjesť toho zajka celého, hm? Veď rozmraz, utob prikrm z primeraného množstva mäsa a zvyšok spracuj pre vás - pečený, na smotane... Určite ani darca nečaká že dieťa zje celého zajaca.

luliu
21. júl 2024

@marianarem je to humus a je to problém. To,že to robíš je tvoja vec, ale radit to pre prípravu mäsa pre babo je cez 🤢🤮🤢

saxana000
21. júl 2024

Dobry sekacik ho rozdeli aspon na 3 kusy..ale asi bude lepsie ozaj zajaca.urobit celeho babetku z neho odobrat a uvarit zvlast.a nabuduce sa snazit zohnat zajacika cerstveho a z neho si narobit viac sacikov do prikrmov.

mariska1989
21. júl 2024

Nasekať ho zmrazeneho . Nožík a kladivo alebo sekačik a ideš raz dva to maš hotové .

autor
22. júl 2024

@mameha7 Nechcem byť nevďačná 😁

@pinkgirl Jasné, že nemusí, ale popravde ja po ňom nejako extra netúžim 😁

Ostatným ďakujem 🙂 Asi rozmraziť, pripraviť a zmraziť aspoň zopár porcií bude najlepšia voľba. A so zvyškom si už poradia možno aj ďalšie hladné krky 🐕😂

cyberk
22. júl 2024

Fuj rozmrazovat tepelne upravene jedla pre babatko… to uz ma aku vyzivovu hodnotu. Domaci-nedomaci, taky hnus by som babatku nedavala jest.

autor
22. júl 2024

@cyberk A kupovať hotové príkrmy čo stoja pol roka na regále má akú výživovú hodnotu? Pre bábätko kupujeme len kvalitné mäso, nie z obchodu, všetko pripravujem každý deň čerstvé, tak mu to snáď neuškodí, keď PÁRKRÁT dostane mäsko v tejto forme.

klip0
22. júl 2024

Pediatricka Denisa Jasova ktorá mala poradňu o prikrmoch aj tu na mk a má.aj edukatívne profil na instagrame odporúča mäsko uvariť a zmraziť uvarené po kúskoch. Kľudne si kukni jej profil.
Takže spravila by som to takto.
Mamičky absolútne bežne mrazia prikrmy ak je viac, alebo aby mali na deň, kedy nebude čas, nechápem tie pohoršenia tu

cyberk
22. júl 2024

Cojaviem vsak davaj mu pre mna za mna aj zamrazene… podla mna to je hnus :D ani ja by som take nezjedla a nie to babatku davat 🤢

asdfka
22. júl 2024

Ja by som urobila vyvar z toho zajaca, maso obrala a naporcovala do mraznicky. Ja to robim takto z domacej sliepky.

autor
22. júl 2024

@klip0 Pozriem, ďakujem. 🙂

@asdfka Dobrý nápad. 😊

@cyberk Dobre, ďakujem za tvoj názor 😃 Podľa mňa je hnus kapsička so zárukou 3 roky, u ktorej ani nevidíš, či vnútri nie je pleseň, a predsa každý deň vidím dieťa čo ju má v ruke 🙃

cyberk
22. júl 2024

To je veru tiez hnus 😂🤢

sisska96
22. júl 2024

@patka06 No určite už to vôbec nechutí ako čerstvé. Rozmrazené hotové jedlo je oničom už
@marianarem Aj ja si myslím. Nie už hotové uvarené mraziť......🤢
@cyberk Však to. Ani my dospelé nejeme mrazené hotové jedlo 🤢

slavomira236
22. júl 2024

@cyberk u nas tiez nedavame uvarene jedlo do mrazaku..nezjedla by som to. Varim tolko kolko zjeme alebo na 2dni.

autor
22. júl 2024

No nič, tak domáceho asi hodím psom a pre dieťa kúpim v obchode nejakého bio z velkochovu 🤣 To bude isto väčšia mnamka

annm81
22. júl 2024

Nič nemusíš hádzať psom, bola by to obrovská škoda. 1. mrazenie nemá na výživovú hodnotu v podstate žiaden negatívny vplyv (niektoré vitamíny sú dokonca po premrazení lepšie vstrebateľné). 2. mrazenie môže mať vplyv na štruktúru a chuť jedla, závisí to od konkrétneho druhu jedla. Ochutnala si však už niekedy ako chutia hotovky pre deti z obchodu? Gatantujem ti, že ten uvarený a zmrazený zajac bude chutiť omnoho lepšie.

autor
22. júl 2024

@annm81 To bola len irónia a áno, mala som tú možnosť ochutnať takéto príkrmy. Preto varím len čerstvé každý deň. Dokonca aj hotové mäso na prípravu z dm (pre rýpalky nebolo pre moje dieťa), no neviem, či konzerva pre tie psy nevyzerá lepšie 🤢😵 Ďakujem

sisska96
23. júl 2024

V obchode akože "bio" produkty, sú iba marketing - dobrá reklama. Aj tam sú samé E-čká a umeliny

annm81
23. júl 2024

@sisska96 A to tvrdíš na základe čoho? Nálepku bio si nemôže dať hocaký pestovateľ/výrobca len tak od brucha, že sa mu to hodí do marketingovej stratégie. Existuje totiž niečo ako certifikácia, normy a dokonca aj pravidelné nezávisle kontroly.

luliu
23. júl 2024

@sisska96 prosím ťa naštuduj si niečo a nestrapnuj sa tu