Žienky radu poprosím, dnes ráno (5;00) som vybrala mäso z mraziaku, že ho na obed uvarím no nejako sa to zamotalo mali sme veľa prace na firme a o tretej sme sa šli najesť do reštiky. Domov sme prišli o 19;00 mäso som šupla späť do mraziaku zajtra ráno odchádzame na dovolenku akurát mi napadlo že rozmrazené mäso by sa nemalo späť zamrazovať mám ho rovno vyhodiť?
No veď ale v tomto teple od rána 5 do19.00?? Asi by som to neriskovala.
Ak rozmrazovala v chladničke tak to by aj mohlo byť, ale ak mimo pri izb.teplote tak nie, ja rozmrazujem mimo chladničky.
Pokiaľ bolo vonku na linke, už by som ho do mrazáku nedávala určite.
Bolo v chladničke ale večer už bolo mäkké rozmrazené
Už raz romrazene mäso nemá ísť naspäť do chladničky. Uverila by som z neho niečo a až to jedlo zmrazila
*mrazničky
Ja som raz takto pouzila maso, ktore som omylom nechala dlhsie rozmrazovat. Skoncilo to tak, ze 4 rocny syn skoncil na infekcnom. Chytil bakteriu kvoli ktorej mu zlyhavali oblicky. Keby sme neprisli vcas, mohol zomriet, bol vo vaznom stave, kakal v podstate nie stolicu, ale krv. Vdaka transfuzii plazmy sa z toho dostal, ale stale sme sledovani na nefrologii.
Takze odvtedy neriskujem.
Nič mu nebude daj ho do mrazničky a hotovo už som tak x krát urobila a tu sme nezomreli sme ... Stane sa že vyberiem väčší kus .. odkrojím a dám do mrazáku ...
Pokial bolo v chladnicke tak myslim, ze sa mu nic nestalo, ale oznac si ho a ked sa vratite z dovolenky, skus ho rozmrazit ked budes varit a uvidis podla pachu.
Pre istotu maj kupene nejake cerstve.
Inak ked som videla ako do masiarne doniesli zamrazene maso , a kupis ho rozmrazene s vedomim , ze čerstvé sup do mraziaka, uz potom nasledne je aj tak 2x rozmrazovane
Určite vyhodiť, rozmrazené mäso sa už nesmie mrazit, už nebude dobre
Nie,rozmrazene uz urcite nie zamrazovat opat.
Rozmrazené, zase zamrazene a opäť rozmarazene keď ho budeš chcieť konzumovať. Ozaj niektoré napísali, že mu nič nebude?! Toto ženy jete a dávate svojim deťom??? Ja by som sa s mäsom nezahravala, dajme tomu, že to bolo kilo, čiže cca 5-10€ položka a kvôli tomu predsa neskončime na infekčnom. U mňa uz by ležalo v koši.
Uz ho vyhod,neriskuj.
Nič mu není.. ale výhod, keď nevieš, co zo sebou.
Použi nos, prinajhoršom.