Roláda bez papiera na pečenie

daniela2505
2. jan 2025

Ahojte idem piecť banánovú roládu a zistila som že nemám papier, dá sa to aj inak? Dakujem

katica06
2. jan 2025

@daniela2505 alobalom?

katica06
2. jan 2025

@daniela2505 alebo ako babka robila, utierkou

katkaseiner
2. jan 2025

ja by som to nedala bez papiera na pecenie

viestta
2. jan 2025

Poriadne vymastit plech, vysypat polohrubou mukou, nepresusit cesto. Ked je plach vymasteny a cesto nepresusene, vyklopit na cistu utierku a zarolovat v nej

kiki68
2. jan 2025

Poriadne vymastit a vysypat plech, babka tak robila, vtedy bol backpapier rarita zo zapadu

malinovka333
4. jan 2025

@katica06 utierkou ako?

katica06
4. jan 2025

@malinovka333 ako píše @viestta

malinovka333
4. jan 2025

@katica06 tak to ano ale ona nema papier.na utierku sa to dava po upeceni. Ja som z tvojho komentu pochopila ze piect s utierkou

katica06
4. jan 2025

@malinovka333 celé generácie piekli bez pap.na pečenie to nie je veda, následne rokovali pomocou utierky

malinovka333
4. jan 2025

@katica06 ja viem ze sa volakedy mastili plechy a vysypali mukou.ale ona to asi nevie. A dat alobal ved to sa prilepi.ja som videla ze piekli uz aj na novinach. Len rolada sa jej bude davat na vymastenom plechu zle dolu z toho.jedine upiect na opacnej strane plechu a vymastit ho.

katica06
4. jan 2025

@malinovka333 nechápem čo riešiš? Keď autorka príspevku na žiaden komentár nereagovala.
Bez problémov zvládnem upiecť cesto vyklopíť ho a zrolovať pomocou utierky či alobalu. Ten kto nie, nech ide kúpiť papier

malinovka333
4. jan 2025

@katica06 co si taka podrazdena. Precitaj si koment co si napisala.okrem toho ja roladu nikdy nerolujem donutierky.tak tvoja rada s utierkou je na dve veci.pekny vecer a chod sa ukludnit