Robíte deťom jedlá z kupovaného mletého mäsa?

8. okt 2022

Zdravím.

Chcem sa opýtať či niektorá dávate deťom kupované mleté mäso alebo sa tiež bojíte toho že je tam namlety bordel?
Malý má 1 rok aj mesiac, nemá ešte zuby a akékoľvek iné mäso ako kuracie a rybu nezje, predsa len to mleté je mäkšie aj menšie kúsky ina konzistencia.
Samozrejme neuvažujem nad mletým hovädzím tam je určite väčšia časť mastnota ale videla som napríklad aj mleté morčacie ale kuracie.
Čo vy na to? Lepšie si asi pomlieť doma sama?
Myslím že ani mäso v celku z obchodov nie je úplne najkvalitnejšie.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
8. okt 2022

nie, nikdy a to nemám malé deti, nekupujem to ani pre nás, alebo si zomeliem sama, alebo kupujem v predajni mäsa, kde mi mäso zomelú a viem, aká v tej predajni panuje hygiena.

beata_k
8. okt 2022

Ano, najlepsie je si dat pomliet u overeneho masiara. Alebo doma. Ale zase netreba az tak dramatizovat. Ved nezje kilo. Z tohu kuska co zje nebude mat nasledky do konca zivota.

luliu
8. okt 2022

Nie nikdy, ani dospelým, nie bábätkám. A malým deťom sa mixuje jedlo, to znamená, že uvaria a následne pomixujeme so zeleninou a pod. Keď nezje kusy ... Určite lepšie ako kupované mleté maso

evica17
8. okt 2022

Väčšinou si dávam v mäsiarstva pomlieť, ale tam majú hlavne bravčové a Hovädzie. Tam si vyberiem čo sa mi páči a pomelu,ja doma na to nemám mlyncek. Ale ak by náhodou,kúpila by som aj v obchode, napr kuracie alebo morčacie. Však čo by sa mohlo stať také ? Aj my sme také jedli ešte keď sme bývali u rodičov.

evica17
8. okt 2022

@luliu prečo nikdy ? Keď je tam problém ? (Pýtam sa zo zaujímavostí,lebo doteraz som bola v Tom,že je to oka.

natalala
8. okt 2022

Maso vacsinou kupujem z malych fariem lokalne, ale aj v potravinach sa da zohnat fajn. Napriklad teraz v lidli som videla toto bio hovadzie, kupila som ho na fasirky.

luliu
8. okt 2022

@evica17 lebo proste nekupujem mleté mäso, vieš čo tam pomleli? Ver, že hocičo, resp. mäso akejkoľvek kvality. Kúpim mäso a doma pomeliem

zuzanockamt
8. okt 2022

Áno, kupujem mäso (aj mleté) a aj ostatné potraviny len v bežných reťazcoch (nie bio) a jeme to všetci.

beata_k
8. okt 2022

@luliu Rocnym detom sa uz mixovat nemusi.

luliu
8. okt 2022

@beata_k nemusí, ale keď nezje kusy..... Aj keď ročné dieťa by to už malo zvladat

janka1011
8. okt 2022

Nie, mleté mäso som nikdy nekúpila, ani nám a už vôbec nie deťom. Neverím mu. Nikdy nevieš, čo je tam zomleté, na mletie nikdy nejde kvalitné mäso.
Nedávam si mlieť ani u mäsiara, tam ma zasa odpudzuje to, že mäso je ocapkané, oni ho pred mletím neumyjú ale hlavný dôvod je ten, že neviem, v akom stave je mlynček, kedy bol naposledy umytý a pod.
Ak sa ti nechce babrať kaźdú chvíľu s mlynčekom, nameľ väčšie množstvo a porob si porcie do mrazničky.

marianarem
8. okt 2022

Ja nie, meliem doma. Zo zaciatku sa mi to zdalo vela roboty, potom som si tak zvykla, ze uz je to rutina, kazdu chvilu mame jedlo z mleteho masa.

zuzulka558
8. okt 2022

Ja som si mleté nosila z roboty kedze som robila v mäsiarstve a doteraz si chodim kupovať tam,, male mäsiarstvo a sme tam ako rodina

zmrzlinka2021
8. okt 2022

Jasne, ajpriamo z kupovaneho - kupovali sme v lidl aj teraz a vzdy sme boli spokojni

banalu
8. okt 2022

Ja kupujem telacie mlete od Krava co, bravcove maso sa u nas malo co je a aj to nie mlete. Malej kupim max panenku alebo kare na obed.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. okt 2022

@luliu no tak 13 mesačnému už nemixujem.. ale jednoducho mäso pokiaľ je to iné ako kuracie mäkké tak to nezje.. napríklad také hovädzie alebo teľacie je tvrdšie

autor
8. okt 2022

@luliu zje kusy.. akékoľvek ale nie mäso.. to mu vadí.. hovädzie alebo bravčové keď je dusené alebo varené nieje také mäkké ako napríklad kuracie

kamajka
8. okt 2022

aj hovadzie moze byt makke a takisto aj bravcove... samozrejme br.kare.bude vzdy tvrde a suche, napriklad krkovicku ked pekne oddelis od mastneho tak je velmi chutna a aj makkucka, ked ju dost dlho varis. takisto hovadzie moze byt take makkucke ze sa ti bude rozplyvat na jazyku. bezne robim taky madarsky gulas.

marca12
8. okt 2022

Nekupujem,meliem si doma. Snazim sa kupovat dobre maso od masiara,ktoreho poznam. Zomliet si davam iba v jednom masiarstve,ktore poznam,ze maju dobre maso aj hygienu.

ysseba
8. okt 2022

Veď si vyber mäso v mäsiarstve a daj si ho tam pomlieť. Aj ja som to tak robila (nie kvôli dieťaťu) a potom som si kúpila mlynček na mäso a meliem si sama 🙂
Ja proste kupovanému mletému neverím. A tiež neverím takému tomu mäsu čo už predávajú napacované, že na gril

majka1921
8. okt 2022

Ved nemusis mu mixovat cele jedlo, pomixuj len to maso. Ja napriklad malej robim rizoto a maso zmixujem s castou zeleniny na taku omacku a tou polejem ryzu so zvysnou zeleninou a papa 🙂 tiez mi maso kusky nezje, nema zubky.
A k otazke - nekupovala by som mlete, neverim tomu.

majka1921
8. okt 2022

@ysseba presne! To pacovane hotove maso ked vidim, normalne citim ako smrdi pod vsetkymi tymi koreninami

maslaba
8. okt 2022

Taký mlynček na mäso nie je zlá investícia. Vytiahnem mäso a keď sa mi zažiada recept z mletého, pomeliem. Nemusím u mäsiara rozmýšľať dopredu, čo budem variť. Mám dokonca veľmi ľahko čistiteľný, takže a tým nie je extra robota. Som rada, keď vieme, čo jeme.

heln
8. okt 2022

ahoj, a my normalne kupujeme mlete maso napr. v lidli alebo v kauflande, v nasom lidli ked rano vylozia cerstve ked je akcia, tak do vecera je prec. nikdy nesmrdelo, nikdy nam nic nebolo, ja nemam cas doma mliet maso ani behat po masiarnach. ale v takej bile by som nekupila.

macalau
8. okt 2022

Možno Vám poradím, dajte si zomlieť mäso u mäsiara,tam je možnosť vybrať si ktoré chcete a porovnajte si ho z mletým mäsom ktoré predávajú v reťazcoch,... myslí že rozdiel bude vidieť.

maranta_leuconeura
9. okt 2022

@maslaba aky mas prosim lahko cistitelny mlyncek? Dakujem

autor
9. okt 2022

@majka1921 no to pacovane mäso hotové s tým máme skúsenosť takú že keď to muž kúpil na grilovanie a otvorili sme to tak to smrdelo riadne.. umyjem to od všetkých korenín a mäso zelené 🤢🤢🤮🤮

henka123123
9. okt 2022

Ano normaln3 kupujem aj mlete..ale teda iba slovenske kupujem celkovo maso