Ahojte,
prosím o Vaše skúsenosti a rady- kúpila som si rímsky hlinený pekáč a chcela by som vedieť,či sa v ňom dá robiť aj kura s plnkou ,hladala som na nete nejaké recepty v rímskom hrnci,ale našla som iba pár receptov.
Ešte mám trochu strach,či kura ,robené v tomto pekáči nebude skôr udusené,ako upečené,aj zemiaky,či sa dobre prepečú a myslíte,že môžem dať na dno pekáča zemiaky a na zemiaky celé kura s plnkou,alebo iba rozporcované kura a plnku urobiť zvlášť? 😒 Je jedlo chuťovo lepšie,ako ked sa robí na klasickom pekáči? Čo všetko robíte v rímskom pekáči?
Ďakujem.
Je to dobra vec, odporucam.My robievame napr.bravcove maso s kapustou a so zemiakmi, vsetko naraz. Alebo aj kura so zemiakmi, da sa vselico.....
Tiež odporúčam. Každý rok na Vianoce v ňom pečiem v celosti morku s plnkou 😉 Samozrejme aj počas roka, kuracie al. bravčové mäso 😉 A kľudne aj zemiaky môžeš.
Babulky,ďakujem. 🙂
prosím o radu, jak vyčistit římský hrnec, mám na něm pořád mastné fleky ☹
a podělte se i o recepty 😉 díky
Samsara, vyskúšaj marinované kura, budeš milo prekvapená! http://www.rimskyhrniec.sk/recepty Mňam 🙂
mozem dat rimsky hrniec do umyvacky riadu?
robila som v nom morcacie prsia s kys kapustou a zemiakmi, ani po hodine a pol nebolo dopecene... bolo ako zuvacka a zemiaky tiez polosurove.
ako dlho v nom a a ke ingrediencie peciete?
@katka888 do umývačky v žiadnom prípade. Nesmú sa používať ani bežné čistiace prostriedky, lebo všetko nasáva a po druhé, zmenou teploty by mohol prasknúť. takže určite nie!
pečenie trvá dlhšie, ale žuvačkové isto nie je. napadá mi, mala si ho vopred namočený vo vode? Ak chceš mať zemiaky či mäsko pekne zapečené, pred koncom pečenia otvor 🙂
@katka888 zemiaky sa ti v kyslej stave ani v inom hrnci neupecu, treba ich bud predvarit alebo dat piect uplne mimo.
co sa tyka hrnca - nie je rimsky ako rimsky, ak mas glazovanu spodnu cast, do umyvacky by som ju dala (a ja aj davam). ak nie, tak normalne JARou, tie mastne flaky budes musiet predychat...
Vsetko 😀 Ale ted vazne, da se delat temer vse. Kure je z toho vyborny. Ale delam ho tak cca 2hod urcite, mozna i vic. Ja cerpam hodne z labuznik.com, do vyhledavace das rimsky hrnec. Do mycky v zadnym pripade nee. Ja teda znam hrnec jen z palene hliny a ty se musi predem namocit, davat zasadne do studene trouby a umyvat jen ve vode, na odmasteni pouzivam ocet.
Ja som nedávno objavila e-shop ponúkajúci iba tieto rímske hrnce a na ich stránke je pár vyskúšaných receptov http://www.rimskyhrniec.sk/index.php?route=extr... dokonca tam môžete pridať aj svoje vlastné a tak budú všetky po kope 🙂
mozes v nom robit vsetko co len chces...aj cele kura s plnkou na zemiakoch...ale samo, bude to skor dusene ako pecene...