Riedky krém zo zlatého klasu - kde robím chybu?

leknolina
2. máj 2019

Ahojte damy.. prosím vas o radu.. niesom skúsená v peceni ale viackrat sa mi podarilo urobit kremes. Vzdy to robím tak ze si uvarim v 1litri mlieka 4 zlate klasy a po vychladnuti do toho zaslaaham maslo.
Dnesny problem nastal ze som uvarila zlaty klas a pozeram ked chladol tak riedkol..inokedy je husty ako kasa a teraz riedky.. neviem kde som spravila chybu..
Moze to byt preto ze som to varila vo vodnom kúpeli a nie priamo na platni?Ďakujem

evinkakub
2. máj 2019

@leknolina ahoj. Ja dávam 5 zlatych klasov na 2l mlieka, a potom este zaslahavam vajicka. Nikdy sa mi nestalo, ze by nezhustol, ale tiez je pravda, ze by ma nenapadlo robit ho inak ako na varici. Vo vodnom kupeli aj prejde vobec varom aby zhustol?

leknolina
autor
2. máj 2019

Robila som to tak preto lebo mam na prd hrnce a vzdy mi kus prihori...

leknolina
autor
2. máj 2019

A toto som videla v tv

sweetdreams
2. máj 2019

@leknolina aby ti Zlatý klas neprihorel, najprv vypláchni hrniec studenou vodou.

noemi155
2. máj 2019

No ja dávam 8dcl vody, cukor a 3 zlaté klasy a vanilkový cukor uvarím puding a pak do toho pridavam vyslahane 3-4 bielka (sneh), hneď všetko také horúce a vylejem to na keksy a keď to vychladne, tak na vrch šľahačky vyslahane s cukrom. A je to výborný, maslo tam absolútne nepridávam

evinkakub
2. máj 2019

@evinkakub ak nechces aby ti prihorel, vyplachni hrniec studenou vodou, alebo spodok hrnca vymasti maslom pred varenim...
Osobne si myslím, ze je to kvoli tomu ze to bolo robené vo vodnom kupeli.

mimka11111
2. máj 2019

@leknolina ahoj, ja robím krém vždy len vo vodnom kúpeli a nikdy som ho nemala riedky....podľa mňa si krém mala variť dlhšie

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubik87
3. máj 2019

Aby ti neprihorel nedávaj cukor aspoň mne tak pomohlo a tiež na figu hrnce ..chvála Bohu už mám nové 🙂 a pikoska na záver ..mala som 15 že idem upiecť krémeš ...bez receptu , krásna robila aj robí úplne úžasné ...dám do rúry lístkové cesto naňho vylejem uvarený puding zasa lístkové a dám piecť a po pol hodine sa čudujem prečo nieje taký pekný. No to len tak na okraj 😃 mamina sa smiala ešte dva dni a to som bola v tej dobe už zdatná kuchárka bežne som varievala ja keď som prišla zo školy )