Ahojte damy.. prosím vas o radu.. niesom skúsená v peceni ale viackrat sa mi podarilo urobit kremes. Vzdy to robím tak ze si uvarim v 1litri mlieka 4 zlate klasy a po vychladnuti do toho zaslaaham maslo.
Dnesny problem nastal ze som uvarila zlaty klas a pozeram ked chladol tak riedkol..inokedy je husty ako kasa a teraz riedky.. neviem kde som spravila chybu..
Moze to byt preto ze som to varila vo vodnom kúpeli a nie priamo na platni?Ďakujem
Robila som to tak preto lebo mam na prd hrnce a vzdy mi kus prihori...
A toto som videla v tv
@leknolina aby ti Zlatý klas neprihorel, najprv vypláchni hrniec studenou vodou.
No ja dávam 8dcl vody, cukor a 3 zlaté klasy a vanilkový cukor uvarím puding a pak do toho pridavam vyslahane 3-4 bielka (sneh), hneď všetko také horúce a vylejem to na keksy a keď to vychladne, tak na vrch šľahačky vyslahane s cukrom. A je to výborný, maslo tam absolútne nepridávam
@leknolina ahoj, ja robím krém vždy len vo vodnom kúpeli a nikdy som ho nemala riedky....podľa mňa si krém mala variť dlhšie
Aby ti neprihorel nedávaj cukor aspoň mne tak pomohlo a tiež na figu hrnce ..chvála Bohu už mám nové 🙂 a pikoska na záver ..mala som 15 že idem upiecť krémeš ...bez receptu , krásna robila aj robí úplne úžasné ...dám do rúry lístkové cesto naňho vylejem uvarený puding zasa lístkové a dám piecť a po pol hodine sa čudujem prečo nieje taký pekný. No to len tak na okraj 😃 mamina sa smiala ešte dva dni a to som bola v tej dobe už zdatná kuchárka bežne som varievala ja keď som prišla zo školy )
@leknolina ahoj. Ja dávam 5 zlatych klasov na 2l mlieka, a potom este zaslahavam vajicka. Nikdy sa mi nestalo, ze by nezhustol, ale tiez je pravda, ze by ma nenapadlo robit ho inak ako na varici. Vo vodnom kupeli aj prejde vobec varom aby zhustol?