Ahoj, v detstve sme mali specialny hrniec na pripravu ribezloveho dzemu. Konkretne na odstranovanie jadierok. Neviem, ci slo o tlakovy hrniec. Neviete co to mohlo byt? Co mam googlit? Ako odstranujete jadierka?
Moja starka a mama ribezle vzdy popucila, teraz pouziva ponorny mixer a potom tu hmotu dava do pancuchy - proste silonky, odstrihnute nohy, zaviazane a takto tu hmotu pretlaci cez to, vznikne cista stava. Len sa s tym dost zababres. A frka to. Ja si mozno fakt kupim ten pasirovac, ak mi bude treba. Svokra tam dava aj tie jadierka, mne sa to tam nepaci. Sama supka...
@nevenka ano, tak robime, ale je to hrozna babracka
@viestta ano, moze byt,tak sme to volali, dakujem,kupim
Pasírovač. Tlakový hrniec, už len podľa názvu, ako by odstraňoval jadierka? Tlakom??? Akým? Odkiaľ? 🤦♀️ Rozmýšľajte. Ľudia hlupnú…
@asia83 citis sa lepsie? Super, gratulujem Ti.
@asia83 dakujem
Bol to mlynček , kde do hrnca odtekala šťava a jadierka ostávali v mlynček a vyhadzovali sa
Su mlynceky na ovocie, odstavovace alebo pasirovacie sitka, ako pisali baby vyssie. Ja odstavujem.
Niet nad stary dobry mlyncek "tutti fruti" na ribezle. Stava tecie bokom a zvysok ako hovienko pekne von 🤭
Bud to bol parný odšťavovač alebo ste varili v hrnci a pasirovali. Možno na sitku alebo v pasirovali.
Kúp si dačo také, zbavis sa kostol rychlo
https://eshop.tescoma.sk/pasirovac-handy