Ríbezľový džem - kôstky

20. aug 2022

Ahoj, v detstve sme mali specialny hrniec na pripravu ribezloveho dzemu. Konkretne na odstranovanie jadierok. Neviem, ci slo o tlakovy hrniec. Neviete co to mohlo byt? Co mam googlit? Ako odstranujete jadierka?

viestta
20. aug 2022

Bud to bol parný odšťavovač alebo ste varili v hrnci a pasirovali. Možno na sitku alebo v pasirovali.
Kúp si dačo také, zbavis sa kostol rychlo
https://eshop.tescoma.sk/pasirovac-handy

nevenka
20. aug 2022

Moja starka a mama ribezle vzdy popucila, teraz pouziva ponorny mixer a potom tu hmotu dava do pancuchy - proste silonky, odstrihnute nohy, zaviazane a takto tu hmotu pretlaci cez to, vznikne cista stava. Len sa s tym dost zababres. A frka to. Ja si mozno fakt kupim ten pasirovac, ak mi bude treba. Svokra tam dava aj tie jadierka, mne sa to tam nepaci. Sama supka...

autor
20. aug 2022

@nevenka ano, tak robime, ale je to hrozna babracka

autor
20. aug 2022

@viestta ano, moze byt,tak sme to volali, dakujem,kupim

asia83
20. aug 2022

Pasírovač. Tlakový hrniec, už len podľa názvu, ako by odstraňoval jadierka? Tlakom??? Akým? Odkiaľ? 🤦‍♀️ Rozmýšľajte. Ľudia hlupnú…

asia83
20. aug 2022

Ja mám tento. Od mamy. Perfektný. Na ovocie aj zeleninu.

autor
20. aug 2022

@asia83 citis sa lepsie? Super, gratulujem Ti.

autor
20. aug 2022

@asia83 dakujem

macikovaiveta
20. aug 2022

Bol to mlynček , kde do hrnca odtekala šťava a jadierka ostávali v mlynček a vyhadzovali sa

renab
20. aug 2022

Su mlynceky na ovocie, odstavovace alebo pasirovacie sitka, ako pisali baby vyssie. Ja odstavujem.

euka210
20. aug 2022

Niet nad stary dobry mlyncek "tutti fruti" na ribezle. Stava tecie bokom a zvysok ako hovienko pekne von 🤭