Ríbezľový džem

majka090
17. júl 2023

Ahojte, nemáte overený recept na ríbezľový džem? Len ríbezle a cukor, bez chémie. Chcela by som len zo šťavy a aby bol hustý. Ďakujem

lenuska1907
17. júl 2023

@majka090 Na liter šťavy kilo cukru, variť po malých dávkach do požadovanej hustoty

viestta
17. júl 2023

Zvarit stavu na slabom plameni na polovicu, pridat pol kila cukru na povodny liter stavy, prevarit a spravit zelirovaciu skusku, ak sa este nechata, varit troku dlhsie. Ribezle maju vela pektinu, dzem chyta krasne aj bez chemie

majka090
autor
17. júl 2023

@viestta ďakujem

pivonka6
17. júl 2023

@majka090 nemiešajú sa ríbezle s nejakým sladkým ovocím? Lebo sami o sebe sú dosť "svieže".

viestta
17. júl 2023

@pivonka6 mozu sa miesat, ale ribezlovy lekvar ma byt taky kysly

sev111
17. júl 2023

@majka090 ja mam rcp podla babiciek
Ribezle rozvarit
Prepasirovat
Kolko stavy tolko cukru cca od bodu varu do 20min mam levitujuci domaci mnamkovy lekvar.
Naplnim horuce pohare obratim hore dnom a zakryjem na 24h pod deku.

sev111
17. júl 2023
janaolas332
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majka090
autor
20. júl 2023

ďakujem ríbezle pozbierane tak uvidím čo sa mi podarí spraviť