Ahojte. Piekla som muffiny so slnečnicovým olejom a pekne narástli. Druhý krát som robila ten istý recept, ale s repkovým olejom a muffiny nenarástli a olej ostal na dne košíčkov. Repkový olej nie je vhodný na pečenie? Všade v receptoch to píšu tak genericky, že máme použiť hocijaký olej. Vaše skúsenosti?
Ja davam len repkovy a vzdy mafiny pekne narastli
Ja tiež používam repkový a koláče sú fajn. Olejom to nebude. Asi si urobila chybu niekde inde
U mna ziaden rozdiel, ci dam slnecnicovy alebo repkovy.
u mna tize ziadny rozdiel. uplne pohode pouzivam repkovy
Slnečnicový nepoužívam vôbec a nemám problém s pečením, používam rôzne oleje, najmä repkový. Olejom to nie je.
Mne repkovy odjakziva strasne smrdi.pouzivam iba slnecnicovy na varenie aj vyprazanie.
Používam aj aj a rozdiel som si nevšimla.
Zrejme to nebude olejom, ale skôr tým, ak ti cesto postalo, kým sa tie prvé piekli. Ja slnečnicový olej ani nekupujem, nám s ním nič nechutí.
@saxana000 na vyprazanie a vysoke teploty je vhodnejsi repkovy. Znesie viac stupnov.
@stanulienkat to áno ale ten smrad 🙈
@saxana000 pretože má nižší bod zadymenia ako repkový, je pri vysokej teplote nestabilný, prepaľuje sa, vznikajú karciogenne látky atď. Na vysoké teploty je vhodnejší a istejší repkový. Slnečnicový na vyššie teploty musí byť zo špeciálnej odrody, tuším klátovský znesie I vyššiu teplotu, ale ten má I inú cenu. Na varenie je slnečnicový dobrý, ale na vyprážanie je lepšie voliť iný druh.
@aandrea9 kvalitny nema preco smrdiet
@stanulienkat tiež nechápem. Smrdieť môže tak starý, alebo prepáleny olej. Možno nejaký lacný z výliskov 🤔
Som strašný amater v pečení, ale olejom to určite nebude. Slnečnicový som dala raz a nikdy viac. Strašne som ho cítila v celom koláči. Celý kolac mi smrdel aj chutil za olejom.