Recepty zo zemiakov

evica17
23. apr 2022

Ahojte, mam doma este dve vrecka zemiakov a chcela by som z nich co najviac spotrebovat kym nezacnu klicit. Poradte nejake dobre recepty co z nich, ako ich vyuzit. Vdaka

andrea169
23. apr 2022

@evica17 šaláty viedenský, majonezovy , placky , hocičo zo zemiakového cesta lokše perky atd . Zemiaková baba , chlieb ..

evica17
autor
23. apr 2022

@andrea169 Dakujem za typ, viedensky salat som nepocula este, ani perky

andrea169
23. apr 2022

@evica17 viedenský šalát pozri na nete podľa nelkafood , nám veľmi chuti a perky sú zemiakové cesto , z neho taštičky plnené lekvárom , uvarene vo vode a posýpane makom ako šúľance

marci77
23. apr 2022

francuzske zemiaky
alebo aj granadir, ak mate aj cestoviny

vamajka
23. apr 2022

@evica17 halusky, francuzke zemiaky, granadir, zemiaky na kyslo, ako priloha. Inak halusky nemusia byt len bryndzove ale aj kapustove na sladko makove, zem. baba, placky. Zemiakova polievka na kyslo.

evica17
autor
23. apr 2022

@vamajka toto vsetko poznam, ale halusky ma nenapadlo na sladko robit 🙂 vyskusame, nech mame zmenu

marianarem
23. apr 2022

@evica17 Ja robim taketo zapecene zemiaky:
Nakrajam zemiaky na tenke kolieska. Naukladam do zapekacej nadoby taku vrstvu, aby pokryla dno. Posolim, naukladam natenko nakrajanu cibulu, posype bielym korenim a muskatovym orieskom/kvetom. Na to nastruhany syr (dobry je nejaky aromatickejsi, napr. emental, comte, raclette, gruyere). Na to zase zemiaky a zase takuto vrstvu s cibulou a syrom, potom zase zemiaky a cibula-syr a nakoniec zase zemiaky a na ne uz len nastruhany syr. Vsetko zaliat smotanou (ja davam 30%) a dat piect na takych 40-50 minut.

evica17
autor
23. apr 2022

@marianarem mnamky, to vyzera velmi chutne. Vyskusam na zajtra. Cibulku lubim a aj syr