Ahojte. Máte nejaké osvedčené recepty na slané pečivo pre návštevu, ktorá nemá rada sladké?
Súhlas - @viestta ti zhrnula aj moje "stáročné" skúsenosti. Podľa toho, či dáš syr, tvaroh alebo bryndzu, tak ovplyvnis príchuť. No a jasné aj posypom. Ja osobne natieram vajíčkom, ale veru vyskúšam smotanu.
Bola som skontrolovať babkin recept a ide tam aj 1 vajce... @viestta ty nedávas?
@aurelia2000 toto sú najlepšie slané tyčinky aké sa dajú spraviť. A ešte do nich "vypraces" zvyšky z chladničky.
@aurelia2000 nie, nedávam vajce dávam keď robím na sladko satocky. To isté, len tvaroh a vajíčko. Nakrájať štvorce, naplniť džemom a ešte teplé obalit v práškovom cukre.
Keď sa mi slané nechce spojiť, dám kyslú smotanu.
@viestta super recept, vyskusam, diky! Na kolko pecies, a na horkovzduch?
@veselo_neveselo na teplovzduch 170
Ja mám rada juhoslovanské pagáče, recept isto nájdeš na nete. Ale teda tie sú z kysnutého cesta
500 g muky
250 g masla alebo margarinu
250 g bryndze (alebo tvarohu, alebo strúhaného syra, alebo akákoľvek kombinácia uvedeného len nech to je 250 g, syr môže byt aj plesnovy)
Lyžička až dve soli
Vymiesit cesto, rozvalkat na tenko, pokrájam na štvorce alebo tyčinky, natrieť kyslou smotanou a posypať soľou (alebo makom, sezamom, paprikou, strúhaným syrom, rascou, čierny korením). Upiecť do chrumkavá.
Vydržia jedle aj dva tyzdne