Ahoj, velmi nam doma chutia ryby -teda detom, comu sa tesim. No ryby kupujem len lososa alebo tie tske kocky z lidlu v krabičke 4ks alijasska treska myslim.
Robim ich na panvici na masle s cibuľkou sem tam prihodim nejaku zeleninu (napr baby 🥕 je u 2rocnej teraz hit). Stale dookola. Poradte ine recepty alebo sposoby ako na ryby. Ake sa vám osvecili? (PS: rybie prsty nie )
Dakujem 🙏🏻
@hruska91 daju sa aj upiect v paradajkovej omacke.
A ked peciete v rure aky je postup? Ako dlho? Nevyschne? Ďakujem
tak bud s nejakym zaujimavym korenim troska experimentovat, alebo nejake omacky ine k nim vymysliet 🙂
@hruska91 ak myslis mna, tak ryby (rozmrazene, ak nemas cerstve) opeciem najpr na oleji z oboch stran tak 4 min. Prelozim do misy, osolim, okorenim a zalejem omackou, hocijakou z paradajok, domacou alebo aj nie, napr takouto, bonduelle omacky mam najradsej. peciem na 200st asi 25 min. Podavam so zemiakmi alebo bagetou.
Ja mám osobne rada lososa s morskou soľou a troskou korenia ugrilovaneho v rúre… griluje sa 5minut a je fakt skvelý.
@hruska91 Ja peciem v rure tak, ze zabalim do alobalu, pricom zalejem rozpustenym maslom a citronovou stavou, posolim, posypem bylinkami. Asi 10-15 minut na 250°C, vyjde super stavnata. Na konci sa moze otvorit a nechat zhora pripiect na grile.
No potom taky uplne iny recept je rybaci paprikas, ten som robila zo sumceka aj zo zubaca. Tiez sa da urobit halasle. Nedavno som robila taku grecku rybaciu polievku kakavia, kde ide rozna zelenina a vyvaria sa cele ryby aj s hlavami, v pripade zaujmu mozem poslat recept.
@simsalabim dakujem za tip, skusim!
Ďakujem za tipy vyskusam
Skus rybu podla mlynarky-obal to file trochu v muke,opekaj ma masle,z oboch stran do zlata,posyp petrzelkou a hotove pokvapkaj citronom.
Ja som si zarobila vlastne korenie na ryby:
Sladka i stiplava paprika ,provensalske bylinky,mlety kmin,suseny cesnak...
Najprv rybu osol a trochu nechaj z oboch stran zatiahnut,potom posyp korenim,podlej troskou sojovej omacky a dus prikryte.pomaly,kym sa celkom aj v strede neudusi.
Potom odkryte nechaj trochu odparit tekutinu.
Mozes rybu obalit aj v ochutenej muke/napr.takym zarobenym korenim...
A postup ako pri mlynarkinej...
Pekavam i v rure:
Do pekaca vysepem mrazenu zeleninu,na to ulozim osolene file ,podlejem troskou vody a prikryte peciem.
Ked je vsetko mäkke,bud len otvorene necham trochu odparit a na to olivovy olej,ci maslo.
Alebo to zalejem slahackou a necham zapiect.
Alebo postruhany syr na to a nechat zapiect...
Z file mozes spravit aj rybacie fasirky alebo gulky s nejakym privarkom alebo s paradajkovou omackou...
Rybu mozes urobit aj na grile,ci uz origos alebo v rure program gril..
Mozes irobit na sposob rizota alebo rybacie cestoviny..
Na nete je milion receptov.
Skusaj 😊
toto vyskúšam cez víkend 🙂
@hruska91 Akekolvek ine filety - tmava treska, zubac, pstruh, alebo pstruh duhovy (vyzera ako losos), pripadne cela vkuse prazma, makrela... len opeciem na masle alebo upeciem s maslom v rure. V tej priprave nevymyslam, ale striedame k tomu prilohy a omacky - napriklad batatove pyre, mrkvove, brokolica na pare, varene zemiaky, zemiakova kasa, dusena mrkva a omacky napr. koprova, citronova, s vinom...