Ahojte prosím poradíte dobre a chutné recepty pri tejto diete ? Múčniky tiež, mám nariadenu diétu, ale som z nej unavená veľmi
Ďakujem
@luciferka93 zatiaľ mam ..čaká ma operacia
Tak to je potom ťažké, lebo ja keď som mala napr žlčník tak mne robilo zle aj to, čo som kvázi mohla pri zlcnikovej diete... Ja som jedla už len rožky z druhého dňa, puding na vode varený bez cukru, krupicu v rastlinnom mlieku, zeleninové polievky atď...
Asi ste schudli aj však? Mne ide vaha tiež dole. Lebo nič také poriadne nejem
Ryza, zemiaky, cestoviny. Mäso na šťave, na prirodno, pripadne som piekla v sackoch. Zo zeleniny nenaduvacia. Ja teda jedine mrkvu, polievkovú zeleninu nejakú reďkovku. Nič so supkami. Výživy ovocné. Suchare si kupujem také malé, môžem aj cottage cheese, šunku, maslo (tam je limit kolko), na sladko lekvár, vianočka (celkovo pečivo nie cerstve), med. Nič mi nerobí káva s mliekom vôbec, nesca sa môže aj po operáciu už asi 3 deň (ale myslím ze je to individualne). Keďže čerstvé pečivo nie tak ani múčniky samozrejme. Inak piskotove cesto s niečím co tolerujes. Niekto mliečne veci v pohode zvláda, iný nie. Ja som nizkotucne mlieko dlaa najskôr, ale teda.mne nerobilo nič ani plnotučné ani smotana ani jogurty a nakoniec ani pečene mäso, keďže s problémovým žlčníka som.dlho fungovala. Teraz mi vyberali žlčník pred 2t, po 13 rokoch, čiže teraz ešte dietujem riadne.
Zaludocne kvapky ako SOS:D posledne asi 2r som mala od phytoneo. Minerálky na trávenie sa dajú skúsiť... záleží aj v akom si stave, kedy máš opku atď.
@simca06022011 ďakujem pekne.. prosím ako dlho ste boli hospitalizovana? Ako to prebiehalo ?
ja som bola na jednodnovej chirurgii, cize druhy den som isla domov. V nemocnici myslim, ze 3 dni ostavaju.
@simca06022011 ja som tiež bola na jednodňovej chirurgii ale pondelok prišla, operovali, utorok vytiahli hadičku a stredu domov ☺️ tak asi ako kde jednodňová chirurgia ☺️
@luciferka93 tak jednodnova je jednodnova ;) ale je to na lekaroch, kadzy si musi zistit, v zariadeni kde je. Popravde ja by som bola rada za tu nemocnicu a 3dni tam.
@simca06022011 áno ved mne lekár vravel ze jednodňová neznamená ze na druhý deň idem domov 😄 ale hej bolo to super tam byt 3 dní, lebo ten druhy deň bol ešte taký náročnejší
@luciferka93 no ale jednodnova chirurgia prave znamena, ze druhy den ides domov, bola som uz v dvoch.. na druhe rano mi vybrali dve hadice z brucha, ja som mala po zlcniku dve a isla som o dve hodiny domov :D rovnako rpedtym som bola s inou vecou v mamacentre v BB a tiez, na druhe rano som dostala papiere a isla som domov. Popravde keby boli v nemocniciach normalne terminy, idem tam (ale to by muslei byt lekari v tych nemocniciach, ale co ked cele dni operuju vsade okolo :DDD ). Bolo to na nervy, ja som myslela ze ani domov nedojdem :D
@simca06022011 zaujímavé lebo ja som bola na jednodňovej chirurgii v Ilave aj sa zo tak volala ale bola som tam 3 dní 😄 2 hadičky po žlčniku si mala? To bych nedala, ja som mala jednu a pri nej som všetkých svätých videla keď ju dávali von 🫣😄ti verím, ja som mala problém aj na 3 deň, ale ani nie tým ze by ma dačo bolelo ale sa mi hlava točila, slabá som bola 🫣
Ta hadička je v rane? Boli to ? Aj to potom zašiju alebo ako ?
ta hadicka ide do rany ano.. nie nezasije sa to, len sa vytiahne a zalepi. Ani na to nemysli. radsej sa na nic nepytaj, proste chod, daj si to vybrat a potom to prezijes vsetko, za par dni ti bude dobre.
@luciferka93 no mne to davala von sestricka, lebo lekar bol divoch... tak ho poslaal prec po prvej pacientke. Ale ulavilo sa mi, lebo mna to bolelo vnutri. Ja som ten den ledva isla na wc, ked som mala ist domov tak som mala dost. Aj na dalsie den.. az tak na 4den uz to bolo ok, ze som vedela napr. nabrat si jest a tak. A 5den uz pohoda. Od bolesti som lieky potrebovala len prve 3dni sa mi zda, alebo 4den rano este? neviem.. ale odvtedy nic uz
Fuha, tak sa mam na čo tešiť :/ mne sa po porode rozpadlo šitie, mala som streptotoka tak mam aj strach trosku. A to sa samo bez šitia začali?
Pardon zaceli
@simca06022011 tak to si to mala horšie jak ja, ja som behala v pohode len pre mňa bolo horšie vstavanie z postele ale ukázali mi ako tak to bolo fajn.
Autorka neboj sa toho, nie je to nič a uľaví sa ti. Vytiahnutie hadičky trvá 2 sekundy, bolest ako po operácii trocha ale keď sa hybes a neleží nnei to také hrozné, hlavne život bez žlčníka je lepší ako s ním keď máš trápenie. A zlcnikovy záchvat je vraj horší ako pôrod. ✊
A zlcnikovy diétu máš po vybratí alebo máš žlčník?