Ahojte, neviem co dalej varit mojmu muzovi kedze je tak vyberavy, ze uz nemam napady :D kedze sa stravujem s nim, nemam chut varit stale tych 5 jedal dookola :D
Len tak pre informaciu, nezje: udene maso, hriby, ryby ani ziadne morske potvory, kopor a dalsie aromaticke bylinky, bocik, panenku, divinu, zajaca, ziadne maso s kostou(krkovicka s kostou alebo kuracie stehno), nic na sposob bazanta atd, baklazan, cuketa, sladke jedla ako palacinky, parene ci dukatove buchty, nakypy....atd...
Snad som nic nevynechala. K tomu pripajam, ze takmer denne musi mat maso. Snad niektoru z vas napadne nieco nove co by som mohla uvarit 🙂
Tak mu nevar cca tyzden. A potom zje aj kona 🙂
varechu do ruky a nech si milosťpán varí sám...vystojíš sa pri peci a on bude nos ohŕňať?....navar čo chceš a ak mu to nevonia,nech si vezme chleba s maslom,to myslím vážne
ved to je ten problem, ze ja uz mam pokrk tych 5 jedal dookola co on lubi :D musim vymysliet nieco nove :D
@sweetzu Ved v klobase je bocik, krkovicka a aj stehno. A sa on take nema rad 🙂 ci?
@sweetzu to nemáte pokrievky?podaruj mu nejaké na narodeniny.....poznám takú,ktorá dobehla z roboty,mužovi musela navariť komplet obed,polievku,jedlo a koláč a to dennodenne..jasné,že manželstvo sa rozpadlo....tak mu tie klobásy nechaj,nech sa klobásuje,ozaj by som nevarila 5 jedál dookola
Tiez tam nevidim ine riesenie nech si vari sam a ty si navar co tebe chuti 😄😄
Kúp mu kuchársku knihu určenú pre mužov, igor bukovsky niečo take napísal a nech podla toho kuchti, zvládli to ini, zvládne aj on ;)
Ak sa mu nebude páčiť bukovsky, je tu aj jamie Oliver ;) môže si vybrat, ktorý ma lepšie recepty
to taketo este existuje v dnesnej dobe?? ja by som si uvarila na co mam chut, napr palacinky, polievku, hocico na co mam chut a co milostpan velkomozny prezraty nema rad a jemu by som do ruky strcila misku s vifonkou a keby pindal asi by som ho pretiahla panvicou po chrbte...
syn sa ma pýta čo píšem..tak vravím,že jeden ujo nevie variť...tak doniesol knihu tú z Lidla s receptami,že či ju nepošleme tomu ujovi,nech sa naučí 😀
Este ma napadli take exotickejsie - hokaido na kokosovom mlieku s kuracinou, morcacina na paradajkach, alebo pecienky na citrone (tu mozes robim sj sk klasiku zemiakove placky s pecienkami na cibule), domace ham /cheesburgery, Pizza z kariomackou (je trochu nasladka, ale nie velmi) s kuracinou a mozarellou, Lasagne...
segedin, francuzske zemiaky, vepro-knedlo, maso na prirodno na rozne sposoby (s lecom, kyslymi uhorkami, porom, hraskom...), privarky, fasirky, cina, palacinky na slano? , zelmovka, polievky huste syte, vyprazany syr, grilovane maso, knedla s chrenovou, rajcinovou omackou a masom, rizoto, plnena paprika...
pripadne pozeraj temy typu "co navarit", mozno tiez prides na nejake inspiracie 😉
@sweetzu no ja by som to riesila tak, ze by som tych jeho 5 jedal varila do zasoby do mrazaku ... aj 10 porcii a zamrazit a nech si cely tyzden vybera ... a sebe by som si varila podla chuti, aj bocik, aj udene, aj baklazan 🙂 on by mal v mrazaku rezen, sote, co ma rad, nech sa obsluzi 🙂
inac ze nema rad panenku? najlepsie masko???? dig, riadna diagnoza, ten tvoj chlap.
@vevesh jasne, pecienky, tie som zabudla, tie tiez nezje :D ale morcacie na paradajkach zni edobre to skusim
@zabina27 tiez som zabudla na kapustu, knedlu :D tu tiez nie, francuzske a fasirky mame velmi casto to patri k tym par jedlam co lubi, ale dalsi tip-plnena paprika co este tak nejak zje a to lubim aj ja to tiez urobim 🙂
Najskôr nech sa naučí upratovať a potom by som ho pustila k sporáku. Takých mám rada, zaserú všetko a upratovať už nemá kto .
@sweetzu a nejaku pizzu, cinu, cestoviny, vy nejedavate?
inac zeny sa tu predhaname v tom vymysliet chlapovi recept na ulahodenie ... a pri tom by sizasluzil panvicou po hlave ... prebera, ale samemu sa mu starat nechce ...
ten moj ma tiez svoje tiky, buchty na pare len domace, zemiaky kazde osomre ze su zle (ale aj zvaca su, ved kaufland(/tesco atd),moj nezje brokolicu, cukinu a podobne ... ale tento, to je extrem. tento je hadam iba rezne ,,,aj to len z kare.
Recepty:
Pondelok- obed v praci vecera zemla so sunkou
Utorok- obed v praci, vecera zemla so salamom
Streda- obed v praci, vecera parky
Stvrtok- obed v praci, vecera prazenica so slaninou
Piatok- obed v praci, vecera zemla s maslom
Sobota- obed kuracie maso, vecera zemla so sunkou
Nedela- obed nech mi milostpan navari, vecera zemla so salamom
Ale nie zartujem 🙂
kazdopadne by som urcite nevarila 5 jedal dokola, var co ti chuti a ked si da si da, ked nie nech s vytiahne zemlu a maslo a taky pokrm ako lusk nech si vyrobi manzel 🙂
Inac ja mojmu varievam dost polievky zeleninove (mixovane kremove a potom take ze tortilly s kuracim masom a salatom, vela jedal z azijskej kuchyne plus napr chilli con carne, zapekany karfiol, cestoviny a pod).
@vevesh noooo hehe ja mam podobneho muza ako zakladatelka témy a s toho co si napisala by nejedol nic.
V podstate moj zje palacinky, pecene kura, halusky s kapustou, kuraci perkelt, rezne, a rizoto ale nemoze v nom byt zelenina. Potom su jedlá co poripe ale nefrfle. A nezje nic kde je zelenina, (vyprazany karfiol zje obcas), cesnak, sote, hríby, korenia ako mexicke, chilli, a pod...
No ale neriesim to navarim co chcem a bud zje alebo si natre chleba, uvari parky.....
A co ma prekvapilo svokra mi rozpravala ze on lubi privarky s vajickom, tak ja mu uvarim privarok a on ho ani neochutna lebo to vraj nelubi. Ze niekedy to jedol ale ze teraz uz nie!!?
Obávam sa, že ľudí typu zakladateľkin manžel bude pribúdať, keď vidím okolo seba, ako sa stravujú resp. nestravujú dnešné deti...
...vies co, nebude jednoduchsie, ked on bude varit tebe, ty asi taka vyberava niesi🙂