Recepty pre 8 mesačné dieťa

verronicka
8. dec 2012

Ahojte maminky,
nakupila som rozne suroviny, ale neviem co z nich uvarit 🙂
Máme 8mes. poradte ci to mozem mojmu drobčekovi z toho uz nieco uvarit...
OBILNINY: kuskus, pohanka, cervena sosovica, ovsene vlocky, cestoviny (bezvajecne)
ZELENINA: fenikel, cuketa, zelena fazulka, brokolica, karfiol, spenat (mrazeny), mlady hrasok, ruzickovy kel...a samozrejme mrkva, zemiak...
a mäsko sme mali zatial len kuracie a uvareny žltok.

Ak si najdete maminky trolinku casu dajte nejake kombinacie ako skombinovat suroviny, pripadne poradte ak by este nieco v jeho veku papkat NEMAL 😉 alebo nieje v mojom zozname a naopak papkat uz MOHOL 😀
Dakujem kazdej maminke za nazor.... 🙂

nadula01
8. dec 2012

tu su napriklad recepty pre drobca http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7634
a napriklad ako si pisala ze mas fenikel ,ja ho varim spolu s ryzou a s kuracim maskom ,nieco ako rizoto .cukynu varim spolu so zemiakmi a k tomu davam kuracie,alebo zajacie masko.Spenatove pyre na sposob polievky,a uz som jej robila aj ruzickovy kel s kuracim masom ako sote a zahustila som to bambino syrom a k tomu ryza.

mahmulienka
8. dec 2012

@verronicka bohaca, som tu spisala hotovy roman a mi to zmizlo. takze v skratke
kombinuj, co sa ti zapaci, vzdy davaj ale pozor, aby si tam mala jeden karbohydrat (priloha - zemiak, cestovina, ryza, pseno, pohanka, cous-cous atd), nejake masko (kura, jahna, tela, kralik - uz vsetko moze) a ja osobne davam tak dva-tri druhy zeleninky.
pozor na zeleninu, nedavaj naraz vela zaprdavacej a bruskobolavej, vzdy len jednu naraz.
co sa sosovice tyka, v takomto veku len cervena - nezduva a lahsie sa travi.

verronicka
autor
8. dec 2012

@mahmulienka no pekne si to napisala 🙂 dakujem.
...ja viem ze si robime ´My prvorodicky´ az moc zlozito to niekdy 😀 a mozno o par tyzdnov sa budem tejto mojej otazke smiat ze naco som ju pokladala 😀...ale teraz je to pre mna nove, nezname tak dakujem za kazdu radu.

ivanula
8. dec 2012

Ahoj, ja mam tiez 8 mesacneho chlapceka a oslovila ma kniha Hned to bude anjelik od Bukovskeho, ma tam rozne recepty prave z takychto zdravych surovin. MOzem ti poslat do IP aj linku, da sa stiahnut priamo z netu, isto si tam nieco najdes, Je naozaj inspirujuca.

alena1983
9. dec 2012

Ahoj, ja som si tu knihu kupila tiez, spolu s knihou Navod na prezitie pre bejby, a je fakt super. Ja recepty cerpam iba z tejto knihy, aj ked, doplnam ich masom. Je v nej aj vzorovy jedalny listok pre deti na leto aj zimu krasne na PL.
odporucam tieto knihy vsetkym mamickam.

mirka276
9. dec 2012

ja som malemu davala aj : listy slenatu som sparila, posekala uplne na drobno, k tomu zemiacik a zltok

evabb35
9. dec 2012

Okolo roku bola obľúbená kombinácia: mäso, mrkva sladká karotka, kukurica sladká, jablko, zemiaky. Ešte obľúbená bola sladký hrášok, sladká karotka,zemiaky.Do všetkého som dávala sladké jablko na dochutenie, aby to bolo sladšie a viac chutilo. Ono to dosť záleží akého máš jedáka. Mne napríklad brokolicu, karfiol, ružičkový kel nejedlo.

evabb35
9. dec 2012

@verronicka ovsené vločky na noc namočiť a ráno, keď už budú mäkké na kašu ku nim nastrúhať jablko a banán.

latvia
9. dec 2012