Recepty na nepečené koláče a zákusky na Vianoce

jener
14. dec 2016

Robi niekto na Vianoce aj Nepecene kolace popripade zakusky? Nakolko sa stahujeme a som 3x tehotna vypekat sa mi nebude chciet mozete hodit aj recepty sa nepecenymi dobrotami dakujem

delmondo
14. dec 2016

Kokosová roláda - cesto - 4x marina keksy, 3pl kakao, 1salko, 3pl rumu. Plnka - 100g kokos, 1/2 vanilkový cukor, 120g zmäknuté maslo, 100g pr cukor. Postup - keksy pomelieme a pridáme zvyšné prísady, aby vzniklo lesklé cesto. Cesto vyvaľkáme a natrieme tenku vrstvu plnky, zrolujeme a dáme vychladiť na 3 hodiny.
Zvyknem robiť viac menších roladiek, sú to potom také jednohubky

xxxxxnnnnn
15. dec 2016

@delmondo Aké to je chuťovo???

zuzacka16
15. dec 2016

no ja robím niečo podobné ako delmondo a volám to
Nepečená roláda
Cesto: 5-6 balíkov marína keksov alebo indián keksov, rum, cukor, kakao a káva (takú silnejšiu neskú spraviť) keksy rozomlieť, dať kávu, rum, cukor, kakao - všetko dávam odhadom, buď viac rumu alebo menej, kto má ako rád, ale aby cesto sa dalo valkať, teda, aby sa netrhalo, potom vyvalkať (ja to robím na obruse, ktorý posypem práškovým cukrom) a plnka len maslo s cukrom - dávam tak 1 a pol masla a cukru tiež podľa chuti. Natrieť na cesto a zrolovať a dať do chladničky stuhnúť.
Potom sa všetci idú za tým pozabíjať 😂😂

delmondo
15. dec 2016

@xxxxxnnnnn dobre 😁 nám to chutí. Uz ho robím tretím rokom. Však vyskúšaj a uvidíš. Ja miesto rumu dávam len trosku rumovej arómy, resp. sa ani nemusí. A treba krájať az po stuhnutí, inak neukáže kresba

maminuska
15. dec 2016

@delmondo tak to by bolo u nás prudko rizikové že krájat až po stuhnutí 🙂, pri mojich 4 deťoch a manželovi ...musím to schovávať aby vôbec niečo ostalo na Vianoce.

zabina27
15. dec 2016

ja robievam z nepecenych sandokanove oci a grilazky, pokial mi neprihori karamel, tak je to celkom rychlo 😀 pripadne este plnene kornutiky (z tortovych oblatok stocene kornutiky s kremom vnutri, poliate cokoladou)

zabina27
15. dec 2016

ale najjednoduchsie mas asi nejake gulicky, uz podla vasej chuti alebo taketo nepecene rolady

liesik
15. dec 2016

@delmondo tak to je niečo podobné ako aj my robievame ako ľúbime 🙂 http://dobruchut.azet.sk/recept/68232/nepecena-... 🙂 my takúto a chuťovo eňo ňuňo, aj keď jasné že každý máme iné chute ale my sa ideme za touto roládou zblázniť.

delmondo
15. dec 2016

@liesik áno, to je ona 😉

katarinabelakova
22. dec 2020

Baby nepecene gulky z odrezkov co všetko tam ide? Viem kupovať v cukrarni skvele guľky mnam len neviem z čoho su. Vraveli mi kolegyne ze z odrezkov z piškóty. Poradíte? Ďakujem

lenka2710
22. dec 2020

@katarinabelakova my sme robili tie guľky z odreskov krémových koláčov, čo sme piekli, bolo tam prakticky všetko, ale keďže už krémové zákusky nepecieme, tak guľky už nerobíme, a tie z piškót atď mi vôbec nechutia

lenka2710
22. dec 2020

@jener ja ešte robievam z nepecenych suhajdy, kávové zrna, potom grilazky, sandokanove oči a robila som aj kokosovu roládu, to je z tých nepecenych co robievam alebo som robievala, pripadne ešte robia zmrzlinky alebo nejaké guľky