Baby, máte nejaké recpety na jedlo "do ruky" alebo na cesty. Veľa času trávime mimo domu, deti majú radi kadejaké koláčiky, tak robievam rôzne muffiny, brumíky, palacinky, lievance, ale mám pocit, že je to dokola to isté. Nemáte nejaké dobré recepty? Môžu byť aj slané.
@lugie listkove cesto si sama nerobim, skor som mala na mysli nieco rychle, co stihnem aj pocas tyzdna. Kupovane nechcem, kedze sa snazime zit trosku zdravsie, preto tie kolace ani nekupujem.
Ja zvyknem piect cookies. Tie su take fajn, ze zoberies lahko so sebou. Este ma napadli buchty 😃
@bytc20 vidis, cookies, to je fajn napad
@ibrunova plnis to aj niecim inym? Klobasa sa u nas je max na vianoce
@lindusss2016 banánový chlebík 😊
Ja mam rada domace "musli tycinky"... Len pomiesas vlocky, mlieko/ovocne pyre, v niektorych receptoch je mozno aj vajicko a veci, co mas rada, susene ovocie, oriesky, kokos, skorica, kakao, osladis cim uznas za vhodne, ci med, datlovy sirup atd. Ja to zboznujem, ale nemozem to robit casto, lebo zjem cely plech :D
@babovka2321 hej hej, toto robievame, je to super 🙂
mrkvove vankusiky
Ja robievam mini pizzu, alebo calzone. Je to rýchle, sýte a chutné.
Pardubicke perníky. Len teda tam si cesto treba pripraviť deň vopred ale samotné pečenie je potom už rýchle.
@lindusss2016 bábovka, perník na plechu, bublanina
listkove cesto a z neho sunkovo zeleninový zavin.
rozlozis cesto, na neho rajcinovy pretlak, sunku, na sunku rozlozim udusenu zeleninu (zvyknem kupit mrazenu zekeninu taky mix) s rozslahanym vajickom. zatocim a dam piecť.
Toasty? Tiez mozes robit na slano, sladko.
Alebo slane muffiny, zaklad vajicko, zelenina, mozno nejake smoothies,
Sladké -Cookies, musli, tortila plnená nutelou a banánom,jahody čučoriedky.., muffiny, lístkové puding,lekvár.. perníky, palacinky, lievance, vafle, linecké, rôzne koláče, bábovka. Vo všetkom rozne kombinácie chutí orechy, mak, ovocie, puding, lekvár...rôzne guličky rafaelo, orechové makové, raw guľky...
Slané -Zapečené žemličky, rohlíky, tortily plne všeličím. Lístkové syrové, pizzove... Pizza tyčinky, pizza, tortliova pizza,toasty, kuracie nugetky, chlebík vo vajíčku, hod dogy, zapečené lístkové hod dogy, pagáčiky...
Je toho hrozne veľa ja skoro nikdy nerobím rovnaké veď je toľko možností a kombinácii 😍
ale to listkove sa da kupit aj v bio kvalite, ak ma problém len s tym, taj som to myslela
@lindusss2016 slimáky pizzove z kysnuteho cesta,toasty môžeš urobiť, nejaká bublanina, závin
Babovka,,syrove toasty, so,sunkou alebo bez, pizzove slimaciky, domaca pizza, zelenimove placky, kolacik z ovsenych vlociek, sezamove tycinky, tvarohovy kolacik, jablkovy kolacik....salaty do flasky
Musia to byt len kolaciky na sladko? Ved obycajny oblozeny rozok/chlebik s niecim co lubite nemoze byt? Mala som kolegynu co pri cestach autom deckam brala do krabicky ciste cestoviny, nekaje strunky alebo tak a vyjedali si to a nezapaprali vsetko ako od nejakych keksikov. Mozes im tam dat nejake cerstve zeleniny nech popri tom chrumu.
@lucik194 podľa mňa problém je skôr toto:
ZLOŽENIE
Pšeničná múka*, pitná voda, rastlinný tuk* (palmový) a rastlinný olej *(slnečnicový), pšeničný lepok*, pšeničný škrob*, alkohol, soľ, dextróza*, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, kvasnice neaktívne, emulgátor: slnečnicový lecitín, antioxidant: kyselina askorbová.
Alergén: glutén. Môže obsahovať mlieko a vajcia
To je to v bio kvalite čo si pridala.
Teda aspoň ja osobne lístkové cesto nekupujeme kvôli zloženiu, nie preto či použijú bio alebo nebio múku
Tvarohove, bryndzove pagaciky...take co sa vsetko zmiesa , nakraja/vykrajuje a pecie
@lucik194 zdravsie, ze nechcem kupovat polotovary a hotove vyrobky, ktore su plne konzervantov, emulgatorov, regulatorov kyslosti a pod.
@klip0 presne tak, ja tiez kvoli zlozeniu nekupujem listkove cesto. Nehovorim, ze som v tomto totalne striktna, pre navstevu zvyknem robit listkove, ale nie je to nieco, cim by som chcela svoje deti pravidelne krmit.
@jumama ved nemusia byt len na sladko. Chlebik, ani rohlik oblozeny moje deti veru nezjedia. A myslela som to skor na kazdy den, kedze zijeme celkom aktivne, chodime na treningy a sme denne mimo domu, vacsinou proste olovrant mame niekde mimo. Samozrejme ovocie a zeleninu nakrajanu dostavaju, ale to ich tak nezasyti.
@lindusss2016 Kolegynka si zvykla robit bud nejake celozrnne cestovinky s rajcinami a mozzarelou, to bolo do krabicky s obedom take sikovne. Pripadne si tortilly naplnila sunkou a prazenicou a k komu zvlast zeleninku.
Baby pridavajte recepty, iste sa hodia.