Recepty na jedlá z jahôd

bonaqa2013
23. jún 2015

ahojte maminky, mám veľa jahôd. chcela by som niečo navariť na zajtrajší obed, ale neviem nič nájsť. Nemáte niečo overené čo robíte s jahodami - mám na mysli jedlo , nie zavárať a pod.

tinqua
23. jún 2015

@bonaqa2013 ahoj...sprav ryžový nákyp, to je istotka že sa zje alebo žemlovku 😀 inak ja to pchám do všetkých koláčov, akurát včera som spravila za dva plechy kysnutého, lebo okrem milióna jahôd sme dostali aj za vedro čerešní 🙂 minule zas na bielej piškóte tvaroh, šľahačka...navrch jahody koľko sa spratalo a zaliala želatinou (na toto mám fajný recept ak chceš), alebo smotanová nepečená torta....môžeš spraviť deckám dreň a máš vystarané s nanukmi 🙂

alieeenka13
23. jún 2015

@bonaqa2013 pšenovník s jahodami a ja pšenovník po upečení prelejem kyslou smotanou zmiešanou s cukrom vanilkovým, škoricou, ale už nepečiem a potom je to celé také šťavnaté no mnam

blevka
23. jún 2015

@alieeenka13 to znie zaujimavo. Vies sem hodit aj recept?

tatinka
23. jún 2015

@bonaqa2013 tiramisu robim ci uz s jahodama alebo akekolvek ovocie davam, taktie nepecenu slahackovu tortu jahodovu, alebo piskotove cesto upecies potom na chvilocku zrolujes a medzi tym si urobis tvarohovu plnku ktoru potom natries na rozrolovanu piskotu a das jahody alebo hociake ovocie a znova to zrolujes....ale naj su tie prve dva kolace -za tiramisu a jahodou tortou sa ideme " pozabijat" 🙂

pemasinika
23. jún 2015

skús pozrieť do môjho albumu, ja tam mám dosť zákuskov s jahodami https://www.modrykonik.sk/blog/pemasinika/album... , alebo sprav ovocné jahodové knedlíčky, ja mám tento overený recept http://www.toprecepty.cz/recept/13318-/

tinqua
23. jún 2015

@pemasinika super nápad s tými knedlíkmi...to ma ani nanepadlo, ja robím slivkové zo zemiakové cesta....

alieeenka13
23. jún 2015

@blevka 1 diel pšena (napr. 1 šálka) 3 x sparím vrelou vodou, potom si odmeriam 4 diely mlieka, v tom uvarím pšeno - varím ako ryžu len na najnižšom stupni. nechám vychladnúť. medzitým si vyšľahám bielka, pridám žĺtka, cukor podľa chuti a celé to premiešam s uvareným pšenom a pridám ešte maslo, aby to bolo lahodnejšie. vylejem do misy na pečenie, navrch poukladám rôzne ovocie, väčšinou dávam kompót z bobuľovín, ale kľudne môže ísť aj čerstvé ovocie, jahody sú jemné, rýchlo sa upečú. dám to upiecť do hneda - cca. 45 min., odstavíma vylejem navrch smotanu a papáme. myslím si, že ked to stuhne, kľudne sa to môže jesť aj ako koláč, nakrájať na kocky a je to.

blevka
23. jún 2015

@alieeenka13 dakujem, vyskusam na spestrenie jedalnicka
🙂

bonaqa2013
autor
23. jún 2015

@alieeenka13
@tinqua

@blevka
@tatinka
@pemasinika
@tinqua
maminky ďakujem za recepty, zajtra robím tvarohové knedlíky s jahodami a postupne budem pridávať ešte aj iné jedlá, v nedeľu zákusok s jahodami - pokiaľ nám na tržnicu chodia predávať za lacný peniaz jahody. kg za 1e. no nekúp.....

bonaqa2013
autor
23. jún 2015

@tinqua prosím si receptíky - tie čo sa olizujete za ušami, chceme sa ja my. 😝