Recepty na bezmäsité jedlá

27. aug 2024

Ahojky 🙂 Veľmi by ma potešilo, keby ste sa, milé žienky, podelili o vaše receptíky na rýchle lacné a bezmäsité jedlá.Veľmi pekne ďakujem.

terezka2911
27. aug 2024

Rizoto s tofu - oprazim cibuľu, tofu údené, pridám zeleninu, trošku podlejem vodou, okorenim, hotovú ryžu pridám a zamiešam
Rôzne privarky - zemiakovy, sosovicovy, fazuľový, tekvicovy, cuketovy - s volskym okom alebo uvarenými vajcom
Granadir
Halušky s tvarohom
Rezance s makom alebo vajíčkom
Šúľance s makom
Palacinky
Lievance
Zemiaky s kyslým mliekom

autor
27. aug 2024

@terezka2911 ďakujem 🙂

vikusjk
27. aug 2024

Pridam este par, co ma napadli v rychlosti:
- francuzske zemiaky bez spekacky, alebo s parkom
- zemiakove placky
- fliacky s kapustou
- bryndzove halusky
- langose
- grilovany hermelin
- pizza
- focaccia
- hlivovy perkelt
- ryzovy nakyp s ovocim
- buchty na pare
- pecene buchty
- zemlovka
- sisky

patka06
27. aug 2024

cestoviny s rôznymi omáčkami

biba_18
27. aug 2024

Šalát s fazuľou a čiernou ryžou
300 g šalátová zelenina, 300 g fazuľa - používam konzervu najčastejšie čerbenej, 100 g čierna ryža
ryžu uvaríš, pridáš k šalátu a fazuli. do mixéra dáš cca 2 lyžice arašídového masla, pridáš 2 lyžice sojovky, osolíš, okoreníš, pridáš limetku alebo balsamikový ocot, ak máš rada pikantnejšie, tak pridáš chilli, zaleješ extra panenským olivovým olejom a vodou... rozmixuješ do hladka. zmes by mala byť redšia, ak sa zdá tuhá, pridáš vodu a domixuješ. zálievka chutí lepšie ak je trochu odstáta v chladničke, ale keď je človek hladný, dá sa zjesť hneď.

ssimusska
27. aug 2024

Cuketový koláč, cuketová omáčka na cestoviny, hocijaké šaláty čo ti napadnú

biba_18
27. aug 2024

cviklové placky:
uvarenú cviklu nastrúhať (ja strúham nahrubo), osoliť, okoreniť, ja používam orientálne korenie. pridať hrubú múku alebo strúhanku (ja používam ražnú múku alebo rozmixovaný knackebrot ražný), ale pridávame postupne nech nie je múky priveľa. dáme do chladu na 10 minú. robíme z toho malé placičky, môžeme vyprážať ako klasické faširočky alebo placky, ale ja dávam na plech, na vrch každej dám trošilinku kokosového oleja

minesasubu
27. aug 2024

ja sledujem stranku fitrecepty.sk napíšemmzeleninu akú doma práve mám je tam veľa receptov a väčšina receptov je bez mäsa

katica06
27. aug 2024

Rizoto s hokkaido tekvicou, rizoto so špenátom, pečená zelenina v rúre, lečo s ryžou či s vajcom, cukety s kari omáčkou, šošovicové kari s ryžou, pečený karfiol s cviklovým pyré, vajcový perkelt, mrkvelt, patizón na smotane, šampiňóny na smotane, lángoše, zemiaky pečené v šupke, špenátové halušky so syrom,

jamimo
27. aug 2024

pozri stránku Martina Pyca Rauscha 👍

dobryden
27. aug 2024

Kapustovo-cviklovy salat,kapustova polievka,rozne privarky s volskym okom,cuketove placky,brokolicove fasirky,ci cerove cevabcici,syrové cestoviny,zeleninové rizoto,zapekané zemiaky s kyslym mliekom(mnamka),palácinky so špenátovou plnkou,salatova polievka s varenymi zemiakmi(mnamka).

lubossi
27. aug 2024

Čo chladnička dala zelenina vo woku na oliv oleji do sklovita.
Potom nejaké strukoviny (tofu, alebo fazuľa z plechovky, alebo fazuľa s indickou omáčkou, niekedy kuracie meso opečené) a celozrnná ryža, zemiaky alebo celozrnné cestoviny.

levantinka
27. aug 2024

Hocijaky pestry salat. Alebo si len ugrilujem/upeciem niekolko druhov zeleniny, k tomu cerstva zelenina, zeleny salat, semienka. Casto si k tomu robim aj volske oka z domacich vajicok.

Zeleninovy bulgur, rizoto, kuskus, tam si das co mas rada.

Zeleninovy tajine. (Moze byt aj v hrnci) Nastruhas rajciny, pridas cesnak, cibulu. Urobis si taku zmes, olivac, sol, mix korenia, vnatku. Do hrnca das hocijaky zeleninu, vrstvis a polievas tou zmesou. A nechas na miernom ohni podusit. K tomu je fajny arabsky chlebik alebo hocijake zdravsie pecivo ktore mas rada.

Robim si take fazulove tortilly. Dam olivac, cibulu, cesnak. Podusim troska. Pridam papriku, chilly. Potom do toho fazulu. Uz je na tebe ci z konzervy ale ja si radsej uvarim. Dam vselijake korenie, ja si to robim na mexicky sposob. Pridam vodu nech sa to povari troska a spoji. Potom naplnim hocijake tortilly ake mas rada, dam do nich este salat. A k tomu si robim guacamole. Casto taku rychlu verziu. Ze len poroztlacam avokado, dam tam rajciny na kocky a na drobno cervenu cibulu, sol korenie. Pomiesam. A medzitym si casto k tomu dam upiect zemiaky, nakrajam na tenko jak hranolky.

No mohla by som tu pisat do rana.

Vcera som si opiekla na panvicke hlivu ustricovu, posolila, ked pustila vodu pridala olivac (urceny aj na teplu kuchynu) a gyros korenie. Toto je za chvilku urobene. Dala na tanier, do tej istej panvice som si urobila vajicka. Na tanier som si dala salat, roznu zeleninu surovu. Vzdy jem hodne pestro.

Ja varim hodne indicku a arabsku kuchynu. Vegetariansky bez mlieka. Takze aj tam je vela veci co robim a hodne su rychlovky. Receptov je kopa na nete.

Taky indicky dhal z cervenej sosovice je rychlo uvareny a k tomu basmati ryza.

Teraz hodne robim vselico z baklazanov. Mame ich plnu zahradu.

Alebo sa daju urobit take rychle omacky na cestoviny. Dam olivac, cervenu papriku, cervenu cibulu. Podusim kym je to makke. Dam do mixera, pridam jeden strucik cesnaku, troska ovseneho mlieka (doma lahke urobit a lacnejsie) vymixujem. Dam na cestoviny. Akekolvek mas rada. A este kolkokrat pridam potom spenat cerstvy, troska ,,dovarim,, nech sa zmensi jeho objem a hotovo. Mozes si urobit aj hribovu omacku, paradajkovu, hocijaku zeleninovu aj mix zeleniny.

Ja nejem zlozite jedla. Zdrave bezmasite jedlo sa da pripravit rychlo. Chce to fantaziu a hlavne najlepsiu ingredienciu. Kopu lasky ❤️

hara_vara
28. aug 2024

rožok s maslom a rajčinou✌️

mahdia17
5. sep 2024

hlivovy perkelt zboznujeme, s haluskami alebo s cestovinou https://www.madunicki.sk/recepty/bezmasite-jedla