Dobry den potrebujem stranku kde najdem recepty ale mozem zmenit pocet porcii, takze napriklad jedlo je na 4 porcie ale ja chcem iba na 2 porcie tak by mi to nastavilo suroviny
Ked je recept na 4 porcie, a ty chces 2, tak vsetko vydelis dvoma. To je matematika prveho stupna zakladnej skoly. Pouzivaj tu vec, co mas na krku.
Ja mam napr.par receptov na kolace a ked proste chcem na mensi alebo väcsi plech,rozratavam si to mnozsto na pocet vajec...
Cize mam vlastne rozratane na 1 vajce,a pridavam uz od pohladu odhadovo podla velkosti plechu mnozdtvo vajec a potom dalsie suroviny.
Ale v normalnych jedlach teda nechapem vyznam.
Vsak ked aj uvaris viac,nalozis si teda 1 porciu a ostatne mas dalsi den,alebo zmrazis....
Kalorie sa nemenia....
Je tam napisane NAPRIKLAD! takže ked chcem 34 porcii a nechcem vsetko individualne ratat ?
@matalajko, ak je recept na 4 porcie a ty chces 34 porcii, tak mnozstvo kazdej suroviny vydelis 4 a dostanes mnozstvo potrebne na 1 porciu. Mnozstvo ktore ti vyslo vynasobis x34 a mas to. Ked je tam napr. osem surovin urobis to pre kazdu osobitne.
Ak v recepte budu napriklad 3 vajicka na 4 porcie, tak isto 3:4=0,75 a to vynasobis x34 = 25,5 pouzijes 25,5 vajicok.
Este pripomeniem, ze to je iba priklad.
Je to otazka par minut.
toto nepomoze?
https://mykitchencalculator.com/recipeconverter...
@matalajko Ak mas recept na 4 porcie a potrebujes 34, tak vypocitaj: 34/4=8.5.
Vsetky suroviny vynasob 8.5. Pre jednoduchost to vynasob 9. Budes mat o pol porcie navyse ale to je zanebatelne pri takom mnozstve.
Koko mas rokov? Toto je stale velmi zakladna matematika.
tinkinerecepty.sk to tak má
Pardon, ale neda sa inak reagovat - 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
To chceš jedlá, či koláče?
@matalajko
Neovladas matematiku?
Ak je hl.recept pre 4a chceslen pre 2,urobis polovicnu davku
Ak je pre 8 a chces len pre 2,vydelis 4 a urobis vlastne len stvrtinovu davku...
Rovnako to funguje opacne.ak chcem viac,tak proste nasobim mnozstva..nie?
Celkom nechapem,co presne potrebujes