Dobrý deň, poradíte recepty vseho druhú bez pšeničnej múky?
Ak vadi lepok, tak spaldovu nemozes pouzivat ako nahradu, no a inak si najdi prirodzene bezlepkove muky. Ak ides ale piect kysnute veci, tak na to potrebujes speci postup, pretoze kvasinky v drozdi alebo bakterie a kvasinky v kvasku kysnutim rozvijaju lepkovu strukturu a potom je to cesto nakysnute, nadychane a ten lepok uzatvara vo svojej sieti vzduch. No alebo taketo veci piect z hotovych bezlepkovych zmesi. Tam uz asi netreba nic, len podla receptu dodrzat pomer vody a suchej zmesi, neviem, nepiekla som, len parkrat bezlepkovy kvaskovy chlieb a moc sa mi nevydaril.
@lunademonica to si skusla alebo si len myslis ze to tak funguje? Nefunguje, kazda muka sa sprava inak a nahradit v pomere 1:1 nemusi vyjst podla predstav
Najdi si stranku liana, maju tak recepty vsetkeho druhu a pouzivaju ich zmesove muky, vacsina je bezne dostupna v obchode
Mozes pouzivat klasicke recepty, len pouzijes inu muku, napr, cicerovu, spaldovu, ....su rozne