Ahojte prosím poraďte dobrý recept z bravčového karé chcem skúsiť niečo nové
Obratene rezne...obcas robim aj rolky z kare, naplnene syrom, sunkou a co dom dal
Mám rada z karé obrátené rezne alebo dať na ochutené plátky cibuľu, na to smotanu zmešanú so strúhaným syrom, trošku podliať, zakryť, ku koncu zapiecť, je to mňamka.
Plním ho Nivou spravím takú kapsu
Alebo tento týždeň som robila kapsu do vnútra strúhaný syr schwarvalsku šunku opiect na panvičke a potom dať do rury
Alebo na horcicovej omacke
@luccija ako robíš horčicovu omáčka?
@hyta mňam určite vyskúšam 😋
@luccija omáčku pardon za chybu
Ja dávam karé do marinády na 2 dni - kečup, vajcia plus rôzne koreniny, potom len opečiem na panvici, ku kaši a robievam uhorkový šalát k tomu!
Ďalej karé okorením, opečiem z jednej druhej strany, dám do janskej misy, podlejem vodou, dám koreniny, šampiňóny, dám do rúry a keď je mäsko mäkké zalejem šľahačkou + hranolky
Alebo dám do janskej misy veľa cibule, na to poukladám opečené karé, poprášim sladkou paprikou, podlejem, dusím pokiaľ cibuľka nezmäkne
Ďalej karé opečiem z jednej druhej strany, spravím praženicu, do nej dám co ľúbime, navrstvim na karé, posypeme syrom a dám do rúry, len aby sa syr roztopil
Robievam aj kapsu s nivou
Smotana na šľahanie trocha korenia a 2,3 lyžice horčice, alebo dijonskej podľa chuti uvidíš...
Obrátené rezne sú fajn, závitky ... vyklepem,soľ korenie naplním šunkou syrom a dávam opečenú papriku a co ešte doma nájdem. Zatocim dam na olej osmazim dám do skla a do toho výpeku za pohár vody a pol bujona. Zalejem to mäsko a dám do rúry.
Alebo ešte stroganov, alebo čisto na horčicovej omáčke. Veľa toho len ma to akosi nenapadá všetko 🥲😂
U nás je obľúbený tento:karé osolím, okorením peprom a vyklepem. Sprudka osmahnem na panvici, dám na pekáč. Na mäso pokladám cesnak na plátky, posypeme timianom, na to plátky paradajok, podlejem vodou, olejom. Pred dopečením pridám platkový sýr a zapečiem. Podávam s ryžou a hranolkami
Ja mam akurát dnes takýto obed : karé (najlepšie s kosťou, ja mam bez kosti) nakrájať na plátky, s chrbtom nota ich trocha poklepkaš, osolíš, na plech dáš bravčovú masť, na to plátky mäsa, ktoré na chvíľu namocis do mlieka. Posypes s trochou papriky a čierneho korenia, na vrch dáš zmes kyslá smotana rozmiešana so šľahačkou 33% (cca v pomere 2:1, aby to bolo husté a nestieklo s mäsa, a potom Posypes najemno strúhaným syrom. Pod alobalom pecies hodinu na 180, potom na 200 stupňov aby chytilo farbu už bez alobalu. Potom mäso vyberieš, a vo výpeku upečies zemiaciky. Je to mnamka.
Ďakujem za všetky rady 🙂