Recept z dvoch zeleninových zmesí

hederamonstera
13. sep 2021

Ahojte (dnes idem nejako receptovo😁). Manzel mi kupil tieto zeleninove zmesi, poradite mi prosim nejake recepty? Polievku nemam rada z mraz.zeleniny, tak tie nie.
Dakujem😊

sslobodnamama777
13. sep 2021

udusit, podliať vodou, s dobrym olejom, bylinkami, korenim rasca, sol, s jogurtom a varenymi zemiacikmi.
jogurt- sol, cesnak, olej olivovy vymiesat s bielym jogurtom. kto chce masko k tomu.

hederamonstera
autor
13. sep 2021

@sslobodnamama777 dakujem, a mam to predtym nechat rozmrazit alebo mozem to supnut dusit zmrazene?

sslobodnamama777
13. sep 2021

@hederamonstera asi mrazene by som poodliala na panvici.

janci05
13. sep 2021

Keď mám chuť bez mäsa, tak len podusím so soľou, korením a spravím si volské oko a pecene zemiaky. Alebo s ryžou ako rizoto.

kacena4
13. sep 2021

zapekana zelenina so syrom a bylinkami + zemiaky k tomu popr. mozes pridat maso

katkamatka7
13. sep 2021

Osmahnuté na masle, pridať soľ, podliať vodou a podusiť. Môže sa pridať smotana, tavený syr. Ku hustejšie omáčke cestoviny. Ku vodnatej šťave ryžu, tarhoňu. Ďalšia alternatíva je zapiecť v rúre, napríklad s varenou cestovinou, pred dopečením nastrúhať syr pre chrumkavú kôrku.

hederamonstera
autor
13. sep 2021

@janci05
@kacena4 dakujem, nemusi to byt vegetarianske😊 a zapekana mrazena zelenina bude dobra? Nebude z toho kasa?

hederamonstera
autor
13. sep 2021

@katkamatka7 dakujem, to znie super😊 idem nieco teda ukuchtit

bory195
13. sep 2021

Takéto zeleninové zmesy používam s ryzovymi rezancami (príprava podľa návodu), oprazim na panvici, pridam predvarene ryzové rezance, dochucujem kari, kurkumou a sojovou omáčkou, podľa chuti pridávam do zmesy vajíčko, strúhany syr nakoniec do taniera

janci05
13. sep 2021

Tu druhu zmes so sampinonmi mozes udusit s mletym masom, pridat drvene paradajky alebo pyre a tu zmes zapiect so zemiakmi varenymi v supke. Zalejes mliekom s vajcom a zapecies. Na vrch syr, nieco ako francuzske. Ja tak robievam.

hederamonstera
autor
13. sep 2021

No spravila som nakoniec na sposob ciny - podusila cibulu a cesnak, zazvor, pridala tu zmes so sampinonmi , zaliali kur.vyvarom a sojovkou a udusila. Manzelovi som na veceru chystala maso na tortily (na to som chut nemala), tak to som uz uvarene nakrajala na kocky a pridala do zmesi, nakoniec zahustila solamilom. A mala som uvarenu pohanku. Mnamka.
Ale super recepty, musim ich vsetky vyskusat (konecne vyprazdnim mrazak)😊👌🏻❤️