Ahojte, poraďte mi čo uvariť z bravčovej panenky? Máme doma domácu, nikdy v živote som to nevarila a tuším ani nejedla. Chcela by som niečo čo môže jesť aj 2r syn. Ďakujem veľmi pekne
Panenka je najlepšie najchudsie bravcove, velmi rychlo hotové.
Na nete najdeš X receptov. Po zatiahnuti upiect v rure v celku, nakrájat spalicky, obalit ich v slanine a prudko opiect, na rezance, na prirodno....
Ja ju vždy na oleji opražíme.osolenu a potom obalíme v slanine a dám na chvíľu do rúry podliate vodou. K tomu robím syrovú omacku
tekvicove kremove rizotko a vzhladom na to, ze aj pre maleho, tak pekne prepecena panenka. vcelku ju nasol, zatiahni z kazdej strany na panvici cca 1 min (aj z bokov) a potom ju supni na vymasteny plech pod alobal na 200 stupnov. cca 20 minut, skontroluj, kludne aj narez a pozri aka je zvnutra. ak uz pekna svetloruzova, odokry a nechaj dopiect do zlata zvrchu. moze sa stat ze bude suchsia, vzhladom na to ze ju poriadne prepecies, ale to mokre rizoto to krasne vyvazi.