Máte nejaký recept na naozaj chutne cestoviny penne s hríbami a omáčka?
Robím smotanovu s kuracím mäsom
Opražím cibuľku, pridám hríby (buď zmes kozáky, dubáky, alebo len čisté dubáky) ak nemám hríby dávam huby napr. Šampióny. Mierne opražím. Podlejem vodou a nechám dlhšie variť. Dávam soľ, korenie, bobkový list, troška muškátového oriešku.
Na panvici si prudko opečiem kuracie prsia nakrájané na rezne obalené v zmesy múka, soľ, čierne korenie, červená paprika.
Mäso aj s výpekom vložim do hubovej omáčky. Keď je mäso aj huby hotové, povyberam mäso, zarobím si smotanu na varenie s kyslou smotanou (pomer 1:1) vlejem do omáčky a kým sa varí urobím zápražku. Tiež pridám do omáčky, rozmixujem ponorným mixérom, vložím opäť mäso a nechám prevrieť. Na vrch pridávam zelenú petržlenovú vňať.
Pred servírovaním pridám do taniera citrónovú šťavu
Ja robievam takú rýchlu, ničím vynimočnú šampionovo syrovú... na másle s trochou oleja opražím cibuľu a cesnak, pridám na plátky nakrájané šampióny a opečiem, kým nezačnú "karamelizovať", podlejem vývarom a chvíľu dusím, pridám smotanu na šľahanie, trochu taveného syru a dochutím - keďže šampióny nie sú tak výrazné, používam hríbové korenie a podľa chuti soľ, korenie, tymián...varím, kým omáčka nemá požadovanú hustotu.... niekedy robím variáciu so šunkou, s kuracím mäsom, s pórom atď...
Chedar sampiony smotana
Ved na to netreba ani recept
Udusis si huby na troske tuku podlejes troskou vody,posolis
Ak chces ,mozes predtym osmahnut cibulku a huby robit na tom.
Ked huby zmäknu,pridas smotanu a nechas prevarit.
Zahustit mozes solamylom rozmiesanym vo vode alebo zatrepkou z muky.../ja ani jedno,necgam to varit,kym sa cast tekutiny neodpari,smotana zhustne.../
Dochutis solou,bielym korenim,stipkou muskatoveho orieska alebo noveho korenia.
Nic jednoduchsie sa uvarit neda...