Často varievam kuraciu polievku. Mäso nechávam aj v polievke, ale vždy niečo zvýši. Poradili by ste mi, prosím, čo s tými zvyškami vareného kuracieho mäska, nejaký dobrý recept?
alebo so zeleninou do tortily na sposob kebabu 🙂
@viliama ja robievam COUS-COUS (KUS-KUS).
1 hrnček (cca 250ml) kuskusu zaleješ 1,5 hrnčekami osolenej vriacej vody, zakryješ a necháš tak 5 minút.
Za ten čas si nakrájaj to mäsko na menšie kúsky (asi ako dva hrášky dokopy). Nakrájaj na také isté kúsky
2 stredne veľké (nie šalátové) uhorky, pridaj toľko isto krájanej mrkvy, nejaký syr, za hrsť arašidov. Medzitým by si už mala mať hotový KUS-KUS. Všetko to tam zamiešaj a nechaj vychladnúť. Pri podávaní môžeš pridať trošku tatarky - nie je nevyhnutné. My kupujeme mäso aj cielene za týmto účelom, moja dcéra(10) to miluje od svojich cca 6 rokov, keď sme to robili prvý krát. Vyzerá to zhruba, ako na priloženom linku, akurát ja uhorky vždy ošúpem a nedávam tam rajčiny a kôru z pomaranča.
http://gingerlemonandspice.com/wp-content/uploa...
A dnes to aj spravím. Zastavím sa v Bile, kúpim štvrťku kurčaťa grilovaného.
Ďakujem za nakopnutie otázkou 🙂
Ja si robím domácu paštétu. Oberiem mäso, nakrájam na menšie kúsky, trochu masla, horčice, papriky , pepru aby nebola štipľavá len dochutená a pomixujem ponorným mixérom. Máme paštétu bez chémie.
kuskus kúpiš v každých potravinách ,medzi pšenom, obilninami, krupicami
@viliama ja robievam tzv. "hamburger". Masko nakrajam na platky, nakrajam dve velke cibule na tenucke kolieska a najprv ju kratko osmahnem na oleji, pridam masko, posolim trosicku, pripadne trosku cierneho korenia. Maso necham ohriat, cibulu zlahucka opiect. Medzitym mam nachystane prekrojene zemlicky, bagetky, co uz kto preferuje. Nakrajane paradajky, zeleny salat, ak mam, pouzijem rukolu, polnicek. Obcas postruham trocha goudy. Masko s cibulou nakladiem na zemle/bagetky, "okraslim" pripravenou zeleninou, kto ma rad, moze si tam pridat trosku horcice ci nebodaj kvapku kecupu. 🙂 Zavriem druhou polovicou peciva a hodujeme. 😎 Je to rychle, je to teple, je to cerstve a super ak doma zrovna niet co do ust. 😀 😉
@viliama ak je dosť mäska, tak aj cestoviny, ci zapekane alebo s nejakou omáčkou 😉