Ahojte, máte niekto overený recept na zdravši cheesecake? Ale pečený. Napríklad že tam nejde cukor ale med/kokosový cukor/cakankovy sirup.. a nejaké zdravšie keksíky na korpus (aké?)
@zuzuliennka1 zas mnoho mnoho koláčov sa dá robiť bez cukru, sladiť niečím zdravším, určite aj cheesecake vie byť super aj bez cukru
Za mňa ..koláč má byť sladký
Karamelovy? Ide tam salko ale zase 🙈😃 no cukor uz nedavam...
A ved cukor nahrad trebars kokosovym alebo uber z množstva cukru, ale teda moc by som neexperimentovala...
Radsej jeden fajnový kusok kolaca ako polovica cheesecaku takeho nijakeho, lebo ti stačiť nebude
@marcellka32 samozrejme že sladký, sladkú chuť ale vieme dosiahnuť aj inak ako cukrom
@enoula áno veď aj píšem alternatívy, vo všetkých koláčoch tak robím a ľudia čo nevedia, tak neveria že tam cukor nieje. Akurát s cheesecakmi nemám skúsenosť, tak som napísala sem, či má niekto overený recept
opakujem, cukor pri peceni kolaca nie je len na chut 🙂 ved najdi si hocijaky recept a nahrad, co myslis.
uvidis ci ti to vobec vyjde a neroztecie sa. kedze pises ze s cheesecakom skusenost nemas, uz vobec by som neexperimentovala, je to specificky typ kolaca, ktory sa pecie tak, ze sa este v rure dopeka s parou, na vode.
ja robim cheesecaky podla baby na inatagrame “klaudi rimka”
Pozri erytritol . Ja sladim sčasti ním. Inak cheesecake láka aj mňa, ale už len 1 kúsok je kalorická bomba.
Zdravšie keksíky si vieš kúpiť v obchode, napríklad gullon fibre,a tu je link na menej tukovu verziu s medom,píše sa že je to koláč,ale vyzerá to cheesecakovo...ja som ho už robila a je vynikajúci
https://angiebakes.com/2015/04/10/kolac-z-biele...
Da sa, mascarpone vymen za jemny tvaroh aby ti drzal konzistenciu pridaj vanielkovy puding alebo skrob. Miesto cukru mozes erytritol, xylitol, popripade steviu. No z tvojich komentov mi nie je jasne ci chces zdravsi alebo menej kaloricky- to sa niekedy moze vylucovat. Npr. med je zdravy ale kaloricky sa vyrovna cukru.....
Este mozno pozri u terapia jedlom, ta sa zaoberá stravou
https://horecka.sk/cucoriedkovy-cheesecake/
Tie alternatívy cukru, ktoré si vymenovala sú tiež len cukor. Je to teraz super "in" a áno, možno sú tie alternatívy o máličko zdravšie ale nie preto, že by mali menej cukru ale preto, že sú menej spracované. Jediný spôsob ako spraviť taky koláč zdravší je dať skratka menej cukru. Kľudne daj 40% z toho čo je uvedené, stále bude mierne sladký. Pripadne ešte môžeš dat do korpusu nejaké ovsene vlocky, orechy a pomleté semienka, tie pridaju vlákninu.
@enoula 230 g cukru celkovo 🙂 proste cheesecake ako si ho autorka predstavuje - neexistuje. Treba upiect poctivy kolac/tortu/cheesecake, s cukrom, mukou, cokoladou,
... akurat ho nezjest na posedenie 🙂 vsetko vie byt "zdravsie" a v podstate fajn, ked mame mieru, kolko toho zjeme. Cheesecake upeciem len obcas, s muzom si dame ku kave po 2ks za dva dni, syn si da a zvysok vezmem kolegyniam do prace, muzovi zabalim do roboty par ks. pre kolegov, to iste s babovkou, kolacmi
Chces zdravsi cheesecake bez cukru ? Tak si radsej Daj mrkvu. 😉Ja mam jeden recept nejde tam moc cukru ta chut je ako original NY style cheesecake. V mukovych kolacoch mozes nahradit cukor als v tomto no Neviem ako ten tvaroh zreaguje bude to nechutne. Urob si radsej mrkvovy kolac bez cukru. Mrkva sama o sebe je sladka ked je tepelne upravena.mozes tam dat med. alebo si upec sladke zemiaky .
Dievčatá ďakujem tým čo pochopili otázku. Žiadna z vás nevie dôvod prečo cukor použiť nechcem, ale viete že ho použiť mám.
Je plný internet receptov bez cukru, len som bola zvedavá či máte nejaké overené.
100 g cukru z kokosových kvetov
100 g prírodného trstinového cukru
125 g ryžového sirupu a o niečo menej tekutín do cesta
75 g agávového sirupu a o niečo menej tekutín do cesta
75 g javorového sirupu a o niečo menej tekutín do cesta
80 g medu a o niečo menej tekutín do cesta
100 g datľového sirupu o niečo menej tekutín do cesta
100 g xylitolu
80 g čakankového sirupu a o niečo menej tekutín do cesta
tu som nasla tabulku, ako sa da nahradit 100g cukru, jedine, co by sa dalo bez problemov, je ten xylitol, pri vsetkom ostatnom musis prisposobit zvysne suroviny a to by som si netrufla riskovat, ked s pecenim cheesecakov ani nemas skusenosti
@zuzuliennka1 https://gymbeam.sk/blog/tag/cheesecake/
Napr tu je kopu receptov, mňa len zaujímalo či má niekto overený ktorý chutí
tak upec a daj vediet 🙂 taky javorovy sirup, ktory je hned v prvom recepte, je este sladsi nez obyc. cukor, plus je v recepte banan. mne sa tento recept napr. zda az prisladky
Ako uz bolo spomenute, pokial nechces nahradit u elym sladidlom, vsetky tebou spomenute su tiez lwn cukor, lwn v inej forme. Jedine cakankovy sirup ma dajme tomu vyhodu, lebo je to vlaknina, tak je “zdravsi”. Ale ubrala by som ked tak na gramazi a susienky si mozes upiect vlastne grahamove.
tak akurat cheesecake je jeden z tych zdravsich celkovo - nie je ho plny plech, je to klasicka tortova forma, plnka je v podstate syrova, okej na nase pomery tvaroh.
naco experimentovat? tie suroviny sa pri peceni do kolacov nedavaju len tak, cukor ma okrem sladidla aj fyzikalne vlastnosti, ktore pri peceni proste z kolaca spravia kolac, nie nevzhladnu brecku bez chuti.