Prosím,vedel by mi niekto poradiť,ako z domáceho kravského mlieka vyrobiť chutný syr? Syridlo mám,skúšala som,ale veľmi sa mi nevydaril... Môj sen je niečo také,ako je Sabinovská hrudka, napríklad...
Ďakujem 🙂
@79viktoria79 Ďakujem veľmi pekne,to je zaujímavé, citrón som ešte neskúšala...skúsim.Len nerozumiem celkom tomu vyhrievaniu...do 150 stupňov 45 minút? To sa ako dá?
@pampusiaci to sa robi v trube 😊
@79viktoria79 Aha,čiže najprv dám tam citrón a tak vyhrievam,alebo najprv vyhrievam čisté mlieko a tak citrón?
netreba robit pokusy, je na to presny postup. Opytam sa chlapa z kade ma recept, robieva mi to on. Nieco taketo to je: https://valachshop.sk/blog/post/vyroba-domaceho...
@simca06022011 áno takto sa robí syr
@simca06022011 Jeej, ďakujem,ten vyzerá super, takýto by som chcela urobiť...
ono je to dost piplave prve razy, ale potom to je uz ako nic... hlavne my sa v tom rukami takto nemiagame, dost na hygienu chlap da, nech to aj vydrzi nieco, na precedenie sme si kupili take vrecko a musi to byt riadne mlieko napr. z mliekomatu.
@simca06022011 Mlieko mám kravské od krabičiek priamo,ale mne to zostalo vždy také vodave, drobiace sa, nikdy nie pevné. No, musím sa posnažiť, vďaka za receptík.
@pampusiaci "kravičiek" nie "krabičiek", telefón mi to opravuje ako chce...
@pampusiaci treba to velmi zatazit aby sa to zlepilo dokopy, nemam chlapa doma, nevime sa ho opytat na ten presny postup z kade to stiahol ale uplne sa to vytlacilo, nechalo odkvapkat a potom este sme to tlacili do formy a nechali zatazene neviem kolko...
@simca06022011 Ďakujem,to mi veľmi pomohlo,asi to bude v tom...skúsim to takto ...
ja som robila podľa tohto, pol davky ,a je výborný