dostala som od kolegyne recept na vyborny,jednoduchy a rychly kolac.pre tie ktora ho nepoznaju je tu recept:
VAREŠKOVÝ KOLÁČ.
3 šálky polohrubá múka,2 šálky kryštálový cukor,1/2 šálky oleja,1 ½ šálky mlieka,2 vajcia,1 prášok do pečiva,1 KL sódy bicarbony.
Všetko zmiešame vylejeme na vymastený,vysypaný plech a dáme piecť.Medzitým si spravíme polevu.
200 g práškový cukor,150 g Hera,5 PL mlieka,2-5 PL kakao.
Do horúceho koláča spravíme rúčkou varechy diery,polejeme polevou a rozotrieme.
Polevu robiť 1 ½ dávky.
cely kolac trva asi 3/4 hodiny,mozno aj menej a ma vyhodu aj v tom ze vsetky suroviny mame bezne doma.kto nema velmi rad cokoladu moze dat polevy len jednu davku.
daj potom vediet ako sa vam pacil 😀
baby moja mama ho piekla a rodina sa ho nevedela "dozrat" ... je fantasticky!!!!!
Ja mám recept na vysokú biblaninu tuež rýchlo hotový:
4 vajcia, 400g pr. cukor, 2dcl olej, 3dcl mlieko toto vymiešať a pridať
500g polohr. múka, prášok do pečiva a štipka sody bicarbony - všetko vymixovať a vyliať na plech. Pridať ľubovoľné ovocie je super rýchlo hotová a naozaj nádherne vysoká mňamka 😝 😀
http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/...
je fakt jednoduchý a na foto dobre vyzerá, vyskúšam
Pre menej skúsené 😀 Tú polevu, tie suroviny len spolu vymiešať?
hammy prepac to som tam zabudla napisat.na mierne teplom sporaku rozpustit a zmiesat.
Naštasie ma usmernili, takže to dobre dopadlo 😀 Jajax ďakujem za receptik, vynikajúci bol 🙂
som rada ze chutil 😅
skusala som ten kolac, celkom fajn, hlavne rychlovka. ja som tam este postruhala 2 jablka do cesta 😉 . myslim, ze najma ta poleva nasiaknuta dnu mu spravila chut
No neodolala som a robila som ho aj ja.Ale je fakt rýchly a chutný. 😉 Už sa ho chystám zas upiecť. 🙂
chutil vyborne, dokonca aj manzelovi hoci nema rad bublaniny
uplne uplne suprovy kolačik,dievčata ho šrotovali aj mne chutil a aj susedke chutil a aj jej mužovi 😀 aj ich deťom a moj muž nie je na kolačiky ale kedže to je dosť čokoladove tak aj jemu chutil...
super koláčik, ja som pod polevu ešte rozotrela riedky ríbezľový džem.
a ta poleva sa lej uz na upečeny kolač alebo sa da´va este zapiect dakujem .
no vyzera to dobre ,lacno a hlavne rychloooo 😀 😀 😀 takze urcite ho vyskusam 😉