Poprosím žienky co pečiete🙏idem piecť tortu pre syna. Môžem poprosiť nejaký recept na korpus o veľkosti 23cm forma? Chcem 3 cesta a dve plnky. Plnku nejakú mascarpone maliny a druhu čokoládovú. Poradíte mi prosím koľko plnky urobiť aby som mala dosť? Ešte posledná vec.. Chcem skúsiť na potretie swiss crem. Je potrebné mať teplomer alebo sa dá teplota odhadnúť? A objednať obrázok na fondane aj keď potiatnut nechcem fondanom alebo na oblatke? Ďakujem krásne 🙏
@petulda333 ❤️ďakujem. Tortu som piekla raz v živote a dosť ma berie zo všetkého stres 🙈len to chcem vyskúšať. Môžem sa ešte opýtať ze koľko mascarpone pridať? Aj s tou nutelou len mascarpone a Nutella nič viac? Kľudne môžeš recept lebo ozaj sa bojím ze niečo po kašlem ešte skôr ako začnem piecť 😆
ja vždy pečiem tento korpus: 3vajcia, 150g kr.cukru, 3PL vriaca voda, 150g poloh.múka, 1/2 PDP. žltky vyšľahať s cukrom, pridať vodu, potom múku s PDP a sneh z bielkov (to dávam striedavo s múkou). ak chcem kakaový, dám 1-2 PL kakaa a o to menej múky. tento recept si vyrátam podľa veľkosti torty.... ak pečiem 24cm, dám 2násobnú dávku. piecť treba na nižšej teplote (150) a dlhšie, aby sa prepiekla. na swiss krém netreba teplomer. teplota má byť taká, aby si tam udržala prst a aby si necítila krystály cukru.
@tamtamka26 vojde mi prosím dvojnásobná dávka do formy 24?neprekypy to?
@katkapalo1 mascarpone 250g a nutellu podla chuti. Recept na penu,davam foto. Zmiesas vodu,sol,cokoladu,kakao a cukor,bud das do mikrovlnky alebo zohrejes v hrnci,premiesas a nechas trochu schladnut. Potom vyslahas slahacku a zmiesas s kremom. Je to uzasne. A upec ten bozsku korpus,je to podobne ako dala kocka vyssie,ale je fakt skvely,nadychany.
@petulda333 ďakujem pekne. Urobím jednu mascarpone s nutelou druhu mam odskúšanu takú mascarpone puding maliny. A vyskúšam ten swiss na potretie. Dúfam že vyjde. Tortu potrebujem mat v sobotu hotovu. Môžem upiecť korpus vo štvrtok a piatok naplniť však?
@katkapalo1 jasne,tiez tak robim. Drzim palce
@petulda333 ďakujem veľmi pekne 🙏
Celkom odvaha po jednej upecenej torte v zivote 🙂
@vanilkovazmrzka nic na tom nie je,chce to klud.
@katkapalo1 kludne pis,keby nieco
@petulda333 no to prave tu nevidim 😃
@vanilkovazmrzka napísala som ze som piekla raz tortu nie koláč. S tými nemám problém. Len chcem radšej podrobný postup nech niečo nepokazím.niekto ma pri pečení pohodu ja mam stres no neznamená to ze som úplne ľavá A keď pokazim nevadí kúpim marlenku 🙂
@katkapalo1 ale ved sa neurazaj 😃 vsak ja som len napisala, ze je to pri takom stresovani odvazne, ale ked si sikovna, tak to isto zvladnes. Mozno by bolo dobre najst si kompletny recept (videorecept) na konkretnu tortu, ktora sa priblizuje tvojej predstave, aby si vedela presne pomery na danu velkost torty, nez si skladat po castiach dokopy - cesto od jednej, plnku od druhej. Ale kazdopadne drzim palce, nech vysledok potesi vsetkych 😄
@katkapalo1 daj sa do kludu. Chod podla postupu a zvladnes ako nic. Piskotu mozes poliat trochou mlieka,bude vlacna. A kludne pis,keby ti trebalo poradit
@vanilkovazmrzka ďakujem. Asi by som mala prestať v prvom rade robiť z toho takú vedu. Veď nejde o život 😆
@petulda333 Dobry den, prosim Vas mozem poprosit receptik na penu? 🙏 Dakujem.
@stefania100 ahoj. Vsetko okrem slahacky,daj do hrnca a zohrievaj kym nevznikne hladka zmes. Das bokom a obcas premiesas,nech schladne. Vyslahs slahacku a pridas coko zmes
@petulda333 Dakujeeem krasne 🥰 Pekny dnik prajem 🙂
@stefania100 dakujem,aj tebe pekny den
Korpus peciem Bozsky korpus zo stranky mimibazar,je uzasny. Peciem z 5vajec a vo forme 24cm,vyjde tak,ze mam 3 tensie platy. Krem z mascarpone robim tak,ze zohrejem 200ml slahacky a pridam 250g bielej cokolady,premiesam a necham vychladnut. Potom zacnem slahat a pridam mascarpone. Potom nechas vychladnut. Cokoladovu mozes urobit tak,ze zmiesas mascarpone s nutelou,alebo ti napisem recept na coko penu. Swiss krem je super,netreba teplomer,staci aby sa cukor rozpustil. Vezmes trochu rozvaru a medzi prstami si posuchas a zistis ci su este krystaliky. Obrazok je krajsi na fondane nez na oblatke.