Ahojte, hľadám recept na korpus a mascarpone plnku na tortu. Ďakujem ☺️
vyslaham slahacku zmiesam s mascarpone a roztopenou mliecnou cokoladou .. ked davam bielu uz nedavam slahacku .. verzia s tvarohom nam nechutila.. ovocie davame kyselsie-brusnice jahody a ine lesne zmesy .. korpu neporadim
korpus- 4 vajíčka oddelit, žĺtka vyšľahať do peny s cukrom (4 lyžice cukru), pridať 4 lyžice hladkej múky a 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva, niekedy pridam trochu kakaa, potom si vyšľahám bielka so štipkou soli a postupne pridávam k žĺtkovej zmesi aby bolo cesto nadýchané. V podstate dá sa urobiť aj s viac vajec, koľko vajíčok tolko lyžíc cukru a múky.
Mascarpone plnka- nám sa osvedčila takáto- mascarpone, šľahačková smotana a 1 vanilkový cukor, všetko vyšlahať do zhustnutia.
Korpus už len potom potriem džemom, poukladám kúsok ovocia, dám plnku a na vrch dozdobím ovocím / prípadne urobím želatínu z ovocia. 🙂
@natalis1998 dakujem, skusali ste dávať aj namiesto dzemu napríklad nutelu? recept na tento korpus je na okruhly plech?
@patricia176 neskúšala som, my čokoládové veci veľmi nemamé radi, ale v princípe by to podľa mňa nevadilo 🙂
Z tých 4 vajíčok výjde korpus na klasickú okruhlu tortu (nie je uplne ten najtenší), napriklad na plech by som dala asi 6 vajíčok.
pozri moje albumy
@patricia176 pozri na stránke https://tortyodmamy.sme.sk/, určite niečo vyberieš, niekomu vyhovuje korpus s olejom, niekto má rád klasickú piškótu, niekto mascarpone krém s tvarohom, niekto bez