Ahojte, chcela by som vás poprosiť či by ste mi nenapísali overený recept na domáce tiramisu, ktoré robievate. Ano na internete som pozerala, no zaujíma ma nejaký ten váš. Ďakujem
ja robim takto : 5 vajec, 5 polievkovych lyzic cukru, 500g mascarpone . Zltka s cukrom rozmiesat tak, aby sa v nich cukor uplne rozpustil, postupne pridat mascarpone, nakoniec zlahka primiesat sneh z bielkov. Potom uz len klasika, navsrtvit piskoty namocene v kave, polovica kremu, zas jedna vrstva piskot a druha polovica kremu. Navrch poaypat kakaom
ja napr nedavam tak vela vajec, davam jedno max dve a mascarpone miesam este s vyslahanou smotanou, vanilkou riadnou (mame to radi take nadychanejsie, kremovejsie) Piskoty do riadneho espressa (ked sme nemali dieta tak aj alkohol tam isiel:D ale uz nedavam) namacam, potom vrstvym s kremom a na vrch klasicke kakao. Zakryt a do chladnicky, odlezane nam najviac chuti :DD)
Ja robím takto, nie je to žiadne originál talianske Tiramisu, ale nám chutí najviac: Uvarím veľký hrnček kávy, osladím cukrom, šplechnem do toho smotanový likér (Irish cream). 500g Mascarpone vyšľahám s 500ml šľahačkovej smotany, 3bal. vanilkového cukru a jednou kopcovitou lyžicou práškového cukru (alebo podľa chuti). Do toho tiež prilejem ten likér, dá tomu super chuť. Namočím piškóty do kávy (jedno veľké balenie dlhých piškót), polovicu uložím do formy, na to dám polovicu krému. Ďalej druhá vrstva namočených piškót, druhá vrstva krému, vrch uhladiť a husto posypať kakaom. Odložiť do chladničky aspoň na 5-6 hodín.
Js to robim "na hulvata" z kyslej smotany s praskovym cukrom, od kedy som zistila, ze mascarpone je ciste maslo 😁 ostatne ingrediencie podla originalu.
ahoj, ja robím podľa tohto receptu, len nedávam navrch hoblinky čokolády, len kakao https://www.invia.sk/blog/recept-na-dokonale-ta...