prosim ako sa varia spanielske vtaciky,mate overeny a dobry receptik??
ja si naklepem hovedzie ako na rezne.dam sol,mlete čierne korenie,horčicu,vajičko varene,uhorku a zatočim.prepichnem ihlou na vtačkou.dam osmažit cibulu a pridam vtačkou.osmahnem podlejem vodou pridam ešte horčicu a necham varit.ked je meso meke zahustim mukou.zalejem vodou alebo vyvarom.dochutim vegetou
ja to nemam rada ale moja mam robievala tak ako pise ivet1371 len do vnutra davala este aj slaninku domacu udenu
u nás je to celkom dobrý hit, robím ako ivet 1371, len nepotieram horčicou a dávam dovnútra plátok slaniny, štvrťku uvareného vajíčka a plátok zaváranej uhorky... potom to napevno stočím a zaistím aby sa neotvarali... a slaninku nakrájam aj do základu, kde ju nechám vytopiť a na to dám usmažiť cibulku a potom už uložím vtáčky a poprášim mletou červenou paprikou. a robievam zväčša z bravčového stehna alebo občas aj z hovädzieho.
@havedka
@havedka Kazdy recept co tu dali dievcata je spravny. Kazda rodina ma ten svoj naj... Vtacky by mali byt z hovadzieho zadneho, ale daju sa aj z bravcoveho. Platky masa treba poriadne naklepat, naplnit tym co mate radi a zatocit.
Ja zatocene a zaviazane (pouzivam zubnu nit, zamozrejme bez prichute) vtacky opeciem na troske oleja ny panvici z kazdej strany. Medzitym si v tlakaci rozprazim slaninku a cibulu (vela cibule) poskladam vtacky, zalejem horucou vodou asi do polovice vysky masa, pridam lyzicu horcice a dusim 30 az 45 minut (zavisi od masa). Ked je maso hotove vyberiem ho stavu vydusim. Na zamiesam este horcicu a struhane kysle uhorky. Viem, ze malokto dava uhorky do stavy ale u nas sa to dava.
A este sa musim podelit s nasim zazitkom s vtackami: Raz davno nas havino vystrachal z kosa nite od vtackov a zozral ich. Na druhy den kadil hovienka na niti ako koralky 😀 😀
overené 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17895&use... kludne aj z hovadzieho...