Ahojte... jednoduchy recept na spagety s mletym.masom?
Cibulka, pridáš mleté maso, korenie, oprazis, pridáš paradajky v konzerve, olivy, bazalku.
bolognese mas tuto:
kocky, zakladom palaciniek - ako vsetkeho francuzskeho - je beurre, teda maslo...
odporucam ich robit nasucho, ale do cesta (vajcia, mlieko a muka) dat roztopene maslo, tak primerane vsetkeho.. na oleji priharaju, maju cierne okraje, na masle su ovela krajsie
@vitez ja som skusala rozne recepty na bolonske ale tento sa mi zatial osvadcil najviac 🙂 velmi mi chutia a priatel sa ich tiez nevie dojest 🙂 https://www.mimibazar.sk/recept/17385/bolonske-...
Podušíš mrkvu,pridáš mleté mäso,osolíš okoreníš,keď je mäso hotové pridáš konzervu morcadelly necháš cca 10 minút dovariť a hotovo😊výborný obed na svete
Cibulu nadrobno poprazim na oleji pridam 500g maso a podusim -pusti stavu- tak 15 minut. Pridam sol mletu papriku cierne mlete korenie oregano tymian alebo bazalku podla chuti a zalejem 0.5 L paradajkovym pyre -niekedy dam dve a omacka je redsia ale je jej viac. Pretlaceny cesnak ja davam aj 5 struckov ale staci aj menej podla chuti. Lyzica cukru ak treba aj viac-lebo paradajky su kysle-a varim asi 40 min
Opraz cibulku, pridaj nakrajany cesnak narychlo opraz, dalej pridaj mlete Mason restuj ho za staleho miesania, k orestovanemu masu pridaj konzervu paradajok(mozes AJ sampiony, kukuricu a cervenu fazulku v par. Omacke) zakri a dus. Nakoniec este pridaj prelisovany cesnak. Ochucujem solou, korenim bazalkou a oreganom. Ak neviem poriadne dochutit pridam jeden zeleninovy bujon. Tuto zmes pouzivam na spagety ale AJ ako prilohu k ryzi kde uz na naservirovane jedlo pridavam lyzicu bieleho jogurtu
Cibulka, maso, pridat cesnak, cerstve paradajky a krajane paradajky z plechovky 🙂
Su aj tazke recepty? Co som nasla na internete, vsetky boli lahke