Recept na slávnostnú večeru

sobicatko
13. nov 2015

Čaute baby,

mám taký menší problém - dnes k nám má prísť rodina a mám niečo uvariť. Kúpili sme s mm bravčové karé asi 500 g. Čo s tým mám robiť? chcela by som ho zapiecť v trúbe s pečenými zemiakmi a nejakým tým dressingom. Avšak neviem nejaký recept ako spraviť to mäso. Prvý krát také niečo pečiem. SOS. prosím, pomôžte mi.

Ďakujem

P.S. prípadne ak máte nejaké recepty (foto recepty) pošlite to som, prosím.

karina517
13. nov 2015

Obrátené rezne a zem. kašu 🙂 nebude také suché to karé...

alaguema
13. nov 2015

@sobicatko tak bravčové zapečené v rúre so zemiakmi asi nič slávnostné nebude. Kúp lososa, karé zamraz a lososa krásne do zlatista opeč, urob k nemu holandskú omáčku, anglickú zeleninu a zemiakové ružičky (zemiaky nastrúhaš na tenučké plátky, poukladáš do formy na mafiny s olivovým olejom, rozmarínom a soľou, vytvaruješ do tvaru ruže a upečieš), prípadne šalát s čerstvej zeleniny namiesto anglickej.
Ak to musí byť to karé, pohľadala by som recepty na nejaké plnené, napr. plnka so sušenými slivkami, alebo hríby..podliať môžeš vínom, ak tomu chceš dať slávnostnejší akcent 🙂 Prílohu by som ale urćite robila zvlášť. Inak to bude len obyčajné jedlo z jedného hrnca.

suve99
13. nov 2015

Ahoj...pre koľko osôb máš to karé ? Lebo na jednu porciu treba rátať min. 120 g .... karé je dosť suché, moc by som ho v trúbe "nesušila" .... Ja karé robievam niekedy so šťavou na kaparách....k tomu sa hodia buď opekané zemiaky alebo zemiakové pyré... Mäso nakrájaj na plátky, vyklep, osoľ /nie moc, kapary sú slané!/, pokvapkaj Tabascom alebo inou chilli, potri olejom a nechaj odležať v chladničke aspoň 1 hodinu...
Potom mäso sprudka opeč na troche oleja, opečené odlož do tepla....do panvice daj 1 nakrájanú cibuľu, opraž, posyp múkou, trochu opraž, zalej vývarom a riadne premiešaj aby si nemala hrudky, vlož tam asi 2 PL kapár, pridaj mäso a dus dokým nebude mäso mäkké...pred dovarením pridaj 1-2 na kocky nakrájané sterilizované uhorky, nechaj "prebublať"... prípadne ešte dosoľ, alebo dochuť podľa svojej chuti.....

alaguema
13. nov 2015

@suve99 piecť sa môže kľudne aj karé, ale zásadne vždy zakryté a veľmi pomaly, na konci odkryť, aby sa pripieklo do zlatista 🙂

suve99
13. nov 2015

...samozrejme, že sa môže piecť 😉 , ale ja celkovo karé moc nemusím - pre mňa je to proste "suché" 😀 😀

alaguema
13. nov 2015

@suve99 ja bravčové nemusím, ani mäso celkovo, ale robievam, ak majú prísť na návštevu ľudia milujúci klasiku 🙂

@sobicatko http://www.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/maso/pe...
je to také slávnostné, dobre to na tanieri vyzerá a je to minimálne prácne 🙂 Len v tom recepte chýba info, že slivky treba najprv namočiť, aby zmäkli. Ideálne do brandy, koňaku, alebo použi iný kvalitný farebný alkohol. Nie "um" 😀 Môže byť aj víno, ktorým mäso podleješ. Ja dávam aj nové korenie a bôbkový list. Pečiem prikryté. Výpek na konci zredukujem, ak sa tak nestalo počas pečenia a zjemním maslom.

sobicatko
autor
13. nov 2015

babenky, díkes 🙂 spravila som to tak nejako: dala som tri strúčky cesnaku, korenie mleté, olej, rascu a podliala vodou - nechávam to hodinku stáť a potom budem pomaly piecť zakrýté na alobale 🙂

ja nie som moc dobrá kuchárka, viem tak maximálne spraviť kura, takže toto je môj prvý receptoš - dúfam, že to vyjde 🙂

vonia to fajn 🙂 inak dobre som to nasolila 🙂

tamaram283
29. nov 2015
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

Ahoj ja som skúšala tento recept, tiež panenka, tiež slivky + hríbiky, perfektne sa to podarilo. Dala som aj ten hovädzí bujón podravka ako píšu, doma to malo veľký úspech, tak nech sa zadarí a dobre si pochutnáte!